Фактура за над 300 лева за 16 часа престой в

...
Фактура за над 300 лева за 16 часа престой в
Коментари Харесай

Пациент получил 334 лева сметка за 16 часа престой в болница


Фактура за над 300 лв. за 16 часа престой в болница.  Пациент се оплака, че е получил сметката, откакто е отказал да бъде опериран, съгласно него излишно, оповестява БТВ.

На 11 юли Цветан Цолов отива на обзор в столичната транспортна болница поради оток и зачервяване на дясното стъпало. Оттам го препращат към " Пирогов ", където е признат. На другия ден следва визитация.

„ Стигнаха до мен и викат - кой е Цветан Цолов, аз съм. Това беше, нищо повече. Нито ми погледна крайници, нито сподели това ще вършим, нито ще режем, нито ми сподели аз съм лекуващ доктор, безусловно нищо. Никой нищо не ми сподели. И след визитацията, към 9:30 ч., идва една сестра и вика Стоян и Цветан идвайте с мен, ще ти вършат интервенция “, описа Цветан Цолов.

Мъжът отхвърля, тъй като се опасява, че поради диабета, от който страда, раната му няма да заздравее.

„ Тогава ме чу старшата сестра и вика - плащаш си клиничната пътека, дето си лежал, проучванията. Попитах я ТЕЛК? Щом, вика, отказваш, не важи телкът, плащаш си клиничната пътека на общо съображение “, добави Цветан.

Така мъжът схваща, че дължи общо 334 лв., от които 120 лв. за консултация с доктор и 100 лв. за престой.

„ Какви са тези цени, аз на морето да съм, по-малко да съм платил. Възмутен съм и от това - имам 43 години трудов стаж, обезпечен съм, 100 % ТЕЛК имам и най-после като здравноосигурен да ми взимат толкоз пари за несвършена работа, единствено че са ме приели и съм преспал “, оплака се мъжът.

Той търси помощ в болничното заведение в Мездра, където излиза наяве, че към този момент интервенция не се постанова и положението му се усъвършенства. От болница " Пирогов " обявиха, че е назначена вътрешна инспекция по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР