Факторът ДПС е безусловен в парламента, тъй като важните решения

...
Факторът ДПС е безусловен в парламента, тъй като важните решения
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма как да има мнозинство в този паапламент без ДПС

Факторът Движение за права и свободи е категоричен в Народното събрание, защото значимите решения би трябвало да се вземат с 2/3 болшинство. 

Това разяснява пред бТВ Росен Желязков. 

Няма по какъв начин да има болшинство в този паапламент без Движение за права и свободи. Ако е преднамерено направено това, значи тази нарочност би трябвало да я отнесете към ПП-ДБ. Ние ог ГЕРБ се съобразяваме с разпоредбите в Коституцията, уточни той.

Ние с ПП-ДБ имаме повече сходни правила и хрумвания, в сравнение с това опълчване, което от време на време изкуствено се основава с всякакви алегории, с цел да се сътвори избрана политическа теза като тази, че Политическа партия би трябвало да завземат всички позиции в изпълнителната власт, а Марияя Габриел да бъде един номинален министър председател, уточни той.

Ние сме съдружна формула ПП-ДБ-ГЕРБ с поддръжката на Движение за права и свободи. Коалиционната формула постоянно съществува действително, когато имаш представители в изпълнителната власт, както е сега. Движение за права и свободи обявиха, че няма да вземат участие в изпълнителната власт, което значи, че те поддържат политиките на на държавното управление, само че без присъединяване с министри и зам.-министри, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР