„Фактите са следните – юли 2018 г. Министерски съвет по

...
„Фактите са следните – юли 2018 г. Министерски съвет по
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към ГЕРБ: За 3 години за язовири сте изхарчили 500 млн. лв., ремонтирани са 10, признат за законен е само 1


„ Фактите са следните – юли 2018 година Министерски съвет по това време взема решение да разпореди на Държавната консолидационна компания ремонт на язовири. В същото решение дефинира и листата на тези язовири – язовир Пилашево-3, община Първомай попада в този лист. Точно една година по-късно сред Държавната консолидационна компания и “Монтажи “ ЕАД е подписан контракт за ремонтно-възстановителни действия на язовир Пилашево-3. Първи въпрос – Какво прави държавното управление на ГЕРБ една година? “ Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на парламентарен надзор на заложен въпрос по отношение на главен ремонт и реорганизация на язовир Пилашево-3.

По думите ѝ една година по-късно експертният съвет на ДКК, на 25 юни 2021 година, утвърждава направения капиталов план за осъществяване на ремонтно-възстановителни действия. „ Правителството на Бойко Борисов губи 3 години, с цел да дефинира този язовир за рисков, да подписа контракт за ремонт и специалистите да се произнесат кой да е той “, добави тя.

„ Вие в този момент за 3 месеца търсите отговорност на новото държавно управление за какво не е ремонтиран, 3 месеца против 3 години “, възмутено съобщи от трибуната Корнелия Нинова и добави: „ Естествено, че откакто новото държавно управление пое тези задължения усилихме работата по ремонта. Не единствено по този язовир, а и по още няколко, които са рискови. Всичко е довършено и следва разкриване на строителната площадка и пускане на ремонтните действия “, изясни вицепремиерът.

„ Единственото сторено в последните 3 години на тематика язовири е: изхарчени 500 млн. лв., ремонтирани 10, приет за легален единствено 1 “, безапелационна бе Корнелия Нинова, като добави: „ Кражбите в язовирите стопираха. Ако ще се вършат поправки, а някои към този момент са наложителни, те ще се вършат транспарантно, за парите, които костват и няма да се краде “, уточни тя. От парламентарната естрада тя изрази вяра, че прокуратурата ще забърза досъдебното произвеждане, с цел да има обвинителен акт и внасянето му в съда против отговорните лица за това безхаберие.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР