„Фактите показват, че Делян Пеевски никога не е имал кредити

...
„Фактите показват, че Делян Пеевски никога не е имал кредити
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Делян Пеевски никога не е имал кредити от Българската банка за развитие

„ Фактите демонстрират, че Делян Пеевски в никакъв случай не е имал заеми от Българската банка за развиване - нито в персонално качество, нито като притежател. Ние от партията сме говорили на тази тематика с него и имаме доста ясна визия с документи, че това не дава отговор на истината”. Това изясни в ефира на „ Здравей, България” по заместник-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев.

„ Доколкото знам, единствено в една компания - холдингът „ Булгартабак”, Пеевски е бил миноритарен притежател. Факт е, че господин Пеевски няма такива заеми, в никакъв случай не е имал”, сподели още той.

Цонев уточни, че чакат от министрите да изнасят единствено и само обстоятелства. Призова министър Кирил Петков да каже има ли съответни обстоятелства за присъединяване на Пеевски. „ Иначе излиза по този начин: „ една жена сподели на пазара”. Нека да бъдем сериозни”, прикани той.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи изясни, че от партията приветстват инспекцията в ББР и това да се извърши проверка на ръководството. „ ББР има цялостен лиценз. Това значи да дава заеми на дребни, огромни, междинни и всевъзможни компании. Второ - дано да ревизират по какъв начин са обезпечени въпросните заеми. Преди това има една инспекция на Европейската централна банка, при която ББР също беше тествана. Какво сподели тя - че в ББР няма необезпечени и неприятни заеми и няма нарушен баланс”, сподели той.

Цонев попита на кого да се има вяра - на Иво Мирчев или на министъра, който е на работа от една седмица: „ Призовавам ги да си защитят харвардските искания. Защото, когато приказваш за заеми, би трябвало да кажеш на хората, че заемът не е мръсна дума, кои са обслужвани и кои не”, добави още той.

По думите му Българската банка за развиване е най-добре капитализираната - с 38% финансова адекватност.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи счита, че служебното държавно управление би трябвало да направи инспекция на положението на страната. Според него то би трябвало да подходи по този начин, че страната да работи, до момента в който няма парламент. Най-важната задача, по думите му, пред служебния кабинет е да провежда изборите, тъй че всички гласоподаватели да могат да упражнят правото си на избор.

Относно идния предварителен парламентарен избор Цонев изясни, че Движението не чака доста повече гласове от Турция, по-скоро такива от Западна Европа поради броя техни гласоподаватели, които са на работа в тези страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР