"Фактите показват, че Делян Пеевски никога не е имал кредити

...
"Фактите показват, че Делян Пеевски никога не е имал кредити
Коментари Харесай

Цонев: Пеевски никога не е имал кредити от ББР

"Фактите демонстрират, че Делян Пеевски в никакъв случай не е имал заеми от Българската банка за развиване - нито в персонално качество, нито като притежател. Ние от партията сме говорили на тази тематика с него и имаме доста ясна визия с документи, че това не дава отговор на истината ". Това сподели в ефира на „ ” заместник-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев.

"Доколкото аз знам, единствено една от компаниите - холдингът „ Булгартабак”, господин Пеевски е бил миноритарен притежател. Факт е, че господин Пеевски няма такива заеми, в никакъв случай не е имал ", сподели още той.

Цонев уточни, че чакат от министрите да изнасят единствено и само обстоятелства. Призова министър Кирил Петков да каже има ли съответни обстоятелства за присъединяване на Пеевски.

"Иначе излиза по този начин: „ една жена сподели на пазара”. Нека да бъдем съществени ", прикани той.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи изясни, че от партията приветстват инспекцията в ББР и това да се извърши инспекция на ръководството.

"ББР има цялостен лиценз. Това значи да дава заеми на дребни, огромни, междинни и всевъзможни компании. Второ - дано да ревизират по какъв начин са обезпечени въпросните заеми. Преди това има една инспекция на Европейската централна банка, при която ББР също беше тествана. Какво сподели тя - че в ББР няма необезпечени и неприятни заеми и няма нарушен баланс ", сподели той.

Цонев попита на кого да се има вяра - на Иво Мирчев, на министъра, който е на работа от една седмица: "Призовавам ги да си защитят харвардските искания. Защото, когато приказваш за заеми, би трябвало да кажеш на хората, че заемът не е мръсна дума, кои заеми са обслужвани и кои не ", добави още той.

По думите му Българската банка за развиване е най-добре капитализираната с 38% финансова адекватност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР