Фактите и обстоятелствата показват, че гласуването само с машини не

...
Фактите и обстоятелствата показват, че гласуването само с машини не
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Бюджет 2023 е най-важната тема в момента

„ Фактите и събитията демонстрират, че гласуването единствено с машини не е съвършеното решение и по тази причина се наложи да предприемем крачката с предлагането за предоставяне опция на хората да гласоподават и с хартиена бюлетина. Защото това, което се случи през миналата година бе фрапантното понижаване на гласоподавателите в секциите, където по данни на експертите се регистрира, че повода е във въвеждането на напълно машинно гласоподаване. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му не по-малко са и подозренията за достоверността на данните от машините. „ ЦИК нееднократно или два пъти отхвърли да даде достъп до кода на машините, с цел да имат политическите субекти, които вземат участие справедлива информация по какъв начин се обработват данните от секционните изборни комисии. Всички тези обстоятелства и условия постановиха да внесем това предложение, което през вчерашния ден е минало на правна комисия “, добави националният представител от левицата.

„ Контактувал съм с доста хора, които споделят, че не са отишли до урните поради неналичието на опция да гласоподават с хартиена бюлетина. Трябва да използваме всички разновидности за повишение на изборната интензивност. По думите му за Министерство на вътрешните работи е извънредно неприятен отзив съществуването на подозрения за фалшификации на протоколи при хартиените бюлетини. Бездействието на институциите даде опция на ГЕРБ през годините да изработят една съвършено работеща машина дружно с Движение за права и свободи. Ако институциите работят – няма да бъдем очевидци на на манипулиран избор “, изясни Иван Иванов за хартиената бюлетина и подозренията в успеваемостта на институциите, които би трябвало да подсигуряват почтен избор.

„ Подобен избирателен прийом и връщането в изходна позиция от предходната година, където нямаше излаз от обстановката – не е продуктивно. Още повече да ни пакетират на едно с ГЕРБ и Движение за права и свободи е извънредно нелогично. Ние сме декларирали, че държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да подкрепим. Тази изразителност не е потребна на никой. Ние считаме, че най-важната тематика, която би трябвало да се дискутира е Бюджет 2023 година. За страдание виждаме отвращение от страна на служебното държавно управление да бъде импортиран подобен и да бъдат обсъждани политиките, обществените заплащания, обезщетения за българските жители и компаниите. Защото явно на всички ни следва тежка зима, а без съответни решения няма по какъв начин да преодолеем процесите. Нашият фокус е ориентиран в тази посока “, безапелационен бе социалистът за целите на Българска социалистическа партия в идващата тежка зима.

Той изрази подозрение дали пък от ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ не са в една войнолюбска коалиция, която желае да вкара България в пряк спор. „ Никак не е потребно, а в противен случай ще донесе тежки последствия, в случай че изнасяме оръжия за Украйна. Ние по този начин или другояче сме индиректно пострадали, близко сме до спора и заплахата да пострадаме от сходен ход е действителна. Отчитаме този факт и това е главната причина да се противопоставим “, приключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР