Фактически вече се знае какъв тип бойни самолети ще получи

...
Фактически вече се знае какъв тип бойни самолети ще получи
Коментари Харесай

Вече е определен типът боен самолет, който Западът ще предаде на Украйна

Фактически към този момент се знае какъв вид бойни самолети ще получи Украйна от съдружниците и какви са периодите за образование на персоналния състав. Това съобщи полковник Юрий Игнат, представител на командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна, в ефира на телемарафона " Единни вести “, предава Укринформ .

" Ние поискахме Украйна да получи такова оръжие като многоцелеви аероплан при започване на съветската инвазия. Това е разбираемо, тъй като без авиация, без надеждно въздушно прикритие е доста мъчно въобще да се правят военни интервенции ", акцентира той.

Според Игнат тематиката за авиацията в никакъв случай не е излизала от дневния ред. Въпросът за доставките на самолети непрекъснато се повдига от висшето военно управление на Украйна и управлението на Министерството на защитата.

Тази тематика непрестанно се разисква и от украински представители в разнообразни интернационалните среди. " Наши военни водачи пътуваха до Съединени американски щати, бяха отпуснати средства за образование на нашите водачи... Тоест тематиката за авиацията в никакъв случай не е излизала от дневния ред. Вече е избран видът аероплан, който евентуално ще бъде възложен на Украйна, и съответните периоди за образование на личния състав “, съобщи представителят.

Игнат изясни, че не става дума единствено за образование на летателен състав, само че и за образование на авиационни инженери. " Това е извънредно значим съставен елемент, който не може да се подмине. Затова този развой не е толкоз елементарен, колкото подготовката на инфраструктурата – и тук Министерството на инфраструктурата ще се включи в подготовката на инфраструктурата на нашите военни летища да одобряват такава техника Полагат се всички старания, тъй че фантазията ни да преминем към този аероплан да се сбъдне допустимо най-бързо “, съобщи той.

 

Ден по-рано министърът на външните работи Дмитро Кулеба разкри, че въпросът за даването на Украйна на самолети се е отместил от мъртвата точка. Украинската страна е поискала от сътрудниците тази година да получи всички типове оръжия, нужни за победа.

Беше обявено също, че Ниделандия, в случай че получи искане, е подготвена да обмисли прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна и да добави танкове Leopard 2.

По-рано някогашният дипломат на Украйна в Берлин и сегашен заместник-министър на външните работи на страната Андрий Мелник изиска от Олаф Шолц да глоби предаването на Украйна на 93 многоцелеви бойни самолета Tornado, които по този начин или другояче ще бъдат извадени от употреба в скоро време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР