Фактически са създадени необходимите условия за прекратяване на тази братоубийствена

...
Фактически са създадени необходимите условия за прекратяване на тази братоубийствена
Коментари Харесай

Путин в Анкара: Фактически създадохме условия да спре войната в Сирия

" Фактически са основани нужните условия за преустановяване на тази братоубийствена война ", съобщи в Анкара съветският президент Владимир Путин след диалози с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, включващи и въпроса за войната в Сирия.

" Независимо от компликациите, въпреки всичко успяхме да реализираме позитивен резултат. Смятам тези договорености за наш общ извънредно значим триумф. Успех и на нашия другар, господин Ердоган ", добави Путин след договарянията, траяли повече от час и половина, във втората част на които се включиха и националните делегации.

" Окончателното заличаване на терористите и завръщането на сирийците към кротичък живот, към родните огнища е безусловно кардинален въпрос, значим освен за сирийския народ, освен за района, само че и за целия свят... Създаваме условия за завръщането на бежанциде по домовете им, което е кардинално значимо за активизирането на процеса за търсене на дълготрайно политическо споразумяване в Женева под егидата на Организация на обединените нации ", сподели още съветският президент, представен от РИА " Новости ".

" Договорихме се да продължат плътните контакти по линия на министерството на външните работи, военните и спецслужбите за задълбочаване на координацията на взаимни дейности за споразумяване на рецесията в Сирия и решаването на други районни проблеми.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР