Факти за опит да бъде укрит Георги Семерджиев изнесе адвокатът

...
Факти за опит да бъде укрит Георги Семерджиев изнесе адвокатът
Коментари Харесай

Адвокат: Не са снети данните на свидетел от катастрофата със Семерджиев

Факти за опит да бъде укрит Георги Семерджиев изнесе юристът на фамилията на починалата в злополуката на бул. " Черни връх " Хариет Стефанович. Приятелят на някогашната полицайка Симона Радева - Мирослав Якимов, който е служител на реда в 4-то РПУ не е снел данните на очевидец, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на злополуката. Според юрист Пламен Георгиев, показанията на Радева опонират на доказателства по делото.

Неверни са изказванията пред съда на някогашната полицайка Симона Радева, че ден по-късно е научила от медиите, че Семерджиев е предизвикал тежката злополука на 5 юли вечерта, твърди юрист Пламен Димитров.

Пламен Димитров, юрист на фамилията на Хариет Стефанович: " Тя сподели, че не е знаела, че Георги Семерджиев е аварирал, което не е правилно, макар че не са дадени към този миг показанията на нейния другар Мирослав Якимов. Същият е декларирал в досъдебното произвеждане, че откакто става ПТП-то са били изпратени там. Той се доближава до автомобила, разпознава автомобила, че е на Семерджиев по черните джанти и звъннал на Симона Радева да ѝ каже: " Май Георги направи огромна пакост ".
В този миг с персоналния си автомобил Радева е пътувала към автомивката на Семерджиев и е предходна около злополуката. Пред съда твърди, че по молба на Семерджиев натоварила в колата си стълба, която закарала до кооперацията, в която той живее, само че не знае защо е била нужна тази стълба.

" Съдът ѝ сподели фотоси от охранителни камери по какъв начин тя поставя и държи стълбата подпряна на кооперацията, където живее Семерджиев.
На мястото на злополуката са изпратени първо служители на реда от 4-то районно, което се намира напълно близо. Сред тях е и Мирослав Якимов, доста непосредствен другар на Симона Радева. Оказва се, че на място имало очевидец, който е видял по какъв начин Семержиев напуща мощния си автомобил след жестокия конфликт.

  " Отново в показанията на Мирослав Якимов, той твърди, че запазвайки местопроизшествието към тях се е доближил някакъв много висок мъж с доста дълга коса, който е декларирал, че живее наоколо и е видял през неговата тераса по какъв начин тича в посока, там от другата страна има една компания " Гимен ". И необичайно е, че те не са му снели данните ", споделя Пламен Димитров: 

На този стадий не е ясно за какво Якимов не е извършил задължението си да запише данните за самоличността на този очевидец и да го инструктира да изчака проверяващите, пред които да опише какво е видял. Според свидетелските показания на военния прокурор Адарберт Кръстев и служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи пък пипали телефоните в автомобила на Семерджиев и по този начин открили, че те са негови.

Пламен Димитров: " Кои са били тези служители на реда, които са пипали телефоните в колата и незабавно са разпознали, че това е Семерджиев. Значи и те са го познавали ".
Дисциплинарните производства в Министерство на вътрешните работи против служителите на реда, за които има данни, че са покровителствали Семерджиев не престават и още не е ясно дали ще бъдат осъдени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР