ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Бихте ли взели около 10 000 лева, но за седмица и малко работа…

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Бихте ли взели до 10 000 лв., само че за седмица и малко работа… И кой шеф би платил цяла заплата, в случай че служителят му работи седмица и малко. Ясни и елементарни въпроси, а отговорът е един. Само страната може да си го разреши. Работодател в частния бранш не би го направил. И би бил прав. Работиш седмица, получаваш за седмица.

Защо го пишем всичко това.

Защото това – работиш седмица, получаваш за седмица, не важи родните ни благи депутати.

Изборите за новия 48-и парламент бяха на 2 октомври. Докато се разгласят публични резултати от ЦИК, до момента в който се приготвят описите с имената на новите народни представители, до момента в който се насрочи и дата за събирането на Народното събрание. И минаха 17 дни. Първият работен ден на новите депутати бе 19 октомври. Два дни се караха какъв да е ръководител на Народното събрание, до момента в който Вежди Рашидов кандиса – аман, заман, с цел да има парламент да стане ръководител. Избраха го на 21 октомври (петък). И по този начин депутатите започнаха действително да вървят на работа, а до края на месеца им се събра една плътна работна седмица и още един понеделник – 31 октомври.

И в случай че всеки естествен шеф бил платил заплата за 9-10 дни – от нас да мине да го броим от 19 октомври, то при страната не е по този начин. Държавата е великодушна, пари има.

Във ФАКТИ към този момент писахме по какъв начин се образува заплатата на депутата в материала:

За да разберем каква заплата ще получат депутатите, откакто два дни – 19 и 20 октомври, единствено се караха какъв да е ръководител на Народното събрание, пуснахме питане до администрацията на Народното събрание.

Картината, която наблюдавахме през тези два дни, бе напряко дразнеща и потискаща. Само празноговорене и опълчване. Работа – нула, нищо. В петък – 21 октомври, Българска социалистическа партия подхвана нещата, издигна кандидатурата на Рашидов, а депутатите пък взеха, че го избраха. И по този начин стартира публично работата на новия парламент.

Та можете ли да познаете кой е първият работен ден на депутатите съгласно наредбите и правилниците… С други думи от кой ден след изборите стартира да тече първият работен ден на народните представители. Отговорът може и да ви изненада, а може и не. Всъщност, депутатите не са глупави хора и добре са си оплели кошницата.

„ …. главното месечно заплащане, както и спомагателни месечни хонорари за трудов стаж и професионален опит, се начисляват от ИЗБОРНИЯ ДЕН, а за встъпилите в допълнение народни представители – от деня, в който националният представител е разгласен за определен от Централната изборна комисия “, написа в отговора на Народно събрание до ФАКТИ по Закона за достъп до социална информация.

И какво излиза. Свършват изборите и да им е честито – депутатите към този момент са трудоустроени от страната. Айде да им е честита и заплатата за октомври.

И да сме чули някой народен представител да каже, че това не е заслужено, че не си е заслужил заплатата за октомври, тъй като е работил действително 9-10 дни. Явно и няма да чуем. Парите са си пари, страната е богата.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР