ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Владислав Панев обяви коя е най-добрата антиинфлационна мярка

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Пускането в употреба на интерконектора с Гърция е най-хубавата антиинфлационна мярка. Спадът на цената на природния газ с повече от 50% облекчава доста и бизнесите, и хората. И плюс това не коства нищо на държавния бюджет и енергийните компании. За разлика от обезщетенията на калпак. Цената от 166 лв. за мегаватчас от ноември е и с над 20% по-ниска от тази, на която бихме внасяли от Газпром в случай че договорът с съветската компания се изпълняваше. Това разяснява във " Facebook " Владислав Панев.

Това е действителна политика. Неслучайно по време на постоянното държавно управление хода на строителство на връзката с Гърция беше топприоритет. Плодовете ще се берат в този момент, тъкмо преди началото на отоплителния сезон. И не се лимитират единствено до отоплението, само че и до разноските на производители на торове (помним по какъв начин Борисов плача, че Неохим излизат в планов ремонт и притежателя на завода го беше позор, че участва на такава гротеска), на стъкларски фабрики, на хлебари, на таксиметрови водачи.

То още е скъпо. Затова постоянно би трябвало да се съпоставят другите варианти. Борсова цена в Амстердам през вчерашния ден 160 евро. Цена на Булгаргаз за ноември 166 лв.. Ето по тази причина натискахме за азерския газ.

Отделно ограниченията за диверсификация би трябвало да продължат. По-лесно инсталиране на слънчеви мощности от семействата. Инвестиции в мрежата по европейските стратегии, които да отпушат инсталациите на евтини мощности за произвеждане на електрическа енергия. Инвестиции в железопътна инфраструктура, които да привлекат фабрики и в бедните региони на България. Промени в регулаторите, тъй че да обезпечат конкурентна среда, а не да мачкат бизнеса,който не се харесва на властта.

Това са същинските цели пред страната. Вместо това се занимаваме с интриги и кой е по-правоверен по една или друга линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР