ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Демокрация срещу Автокрация

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Путин не се бори с глобалистите. Путин е глобалист. Самата идея за " русский мир " е глобалистка идея за съветска надмощие в Европа и Азия. Още в първите дни на експанзията против Украйна разгласих публикацията " Дугин и съветската експанзия ", в която обрисувах идеологическата теория на Дугин - теория на съветското имперско (т.е. глобалистко) самодържавие и хегемонизъм, чиито корени са в немския националсоциализъм.

Казвам това, тъй като зомбираното дрънкане по клавиатурите на тази поредна кремълска опорка: " Битката на Путин е с глобалистите ", е дървено желязо. Повтарям - дървено желязо! Руските глобалисти се борят със западните глобалисти. Това е действителността. И всички героически пози на яхниената общност, която неотдавна се разсъни като " антиглобалистка " (преди мигаха на парцали, като обяснявах понятието глобализъм в доктрината на Тръмп), са изцяло несъстоятелни.

Всъщност, тази общност - яхниената - е от същия порядък и е със същата роля в обществената среда като соросоидния планктон. Те са просто двете страни на една и съща монета на глобализма. След известно време ще ги " превключат " и повече няма да са " антиглобалисти ", а нещо друго - каквото им спуснат от центъра. Както става доста пъти до момента. Помните ли, да вземем за пример, по какъв начин в действителност като зомбирани тракаха по клавиатурите кремълската пропагандна неистина за " био-лаборатории в Украйна, които разработвали биологично оръжие " - то не бяха " лабАратории ", то не беше знамение. Дето, сякаш, щеше да има безпощадни доказателства, като завладяват Донбас. А размахаха няколко листа фейкове, които всеки може да оформи и разпечата на домашния принтер.

Какво стана? Къде са доказателствата и разкритията? Нали щяха страшни работи да " излязат отдолу под " Азовстал " в Мариупол? Къде са? Но към този момент не се сещат за това, тъй като ги превключиха - в този момент се борят с глобалистите. Казвам това, тъй като съветският глобализъм, подправено представян като антиглобализъм, няма нищо общо с консервативната идеология на Свободния свят и в частност - с концепциите и политиката на Тръмп против глобализма, които проучих още в книгата " Доктрината " Трьмп " (2016 г.) и след това - в монографията " Доктрината " Тръмп " против неолибералния глобализъм " (2019 г.). Те се противоположни концептуално и съдържателно.

Демокрация против Автокрация. Не би трябвало да се смесват понятията и просветената ни общност знае всичко това доста добре. Останалото е невежествена олелия и въздух под налягане. Все едно да се каже, че иранските аятоласи са най-чистите консерватори и антиглобалисти. Не, те се примитивни сатрапи и ислямистки глобалисти. Защото концепцията на ислямизма - за единна ислямска страна и шериат за всички, е глобалистка и хегемонистична в същността си. Не злоупотребявайте с понятията. Не се връзвайте безрезервно на агитация. Четете, мислете. Мислете сериозно. Знам, че моите другари го вършат. Казвам го за останалите. И с цел да остане, тъй като писаното остава. Ще го напомня, когато рухне и тази пропагандна неистина на Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР