ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

„Референдумите“ в окупираните територии – отчаян ход на Путин

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 20 септември ръководителите на окупационните администрации в Херсонска и Запорожка украински области, както и в ЛНР и ДНР, оповестиха желанието си да проведат референдуми за присъединение към Руската федерация. Изявленията бяха направени съвсем по едно и също време, с повторение на монотонни разкази за „ обединяване с историческата си татковина “ и че „ милиони съветски хора копнеят за това “.

Кремъл не разяснява публично тези „ претенции “, като се изключи изказването на ръководителя на Държавната дума Володин, който сподели, че в случай че жителите на тези територии изискат от Русия да ги одобри от състава си, то за задачата е нужна среща. Наскоро беше оповестено, че референдумите ще се проведат от 23 до 27 септември по подобен метод във всички следени от Русия територии.

Подобен непредвиден поврат в подтекста на статута на окупираните от Русия територии и незабавното осъществяване на референдуми може да се изясни с желанието на Кремъл да припознае тези територии като съветски, което автоматизирано трансформира „ специфичната интервенция “ в отбранителна война, която ще да бъде показана като „ отечествена война “ за елементарния жител на Русия. Правно завършеното де факто анексиране на украински територии е промеждутъчен резултат от „ специфичната интервенция “, която би трябвало да задоволи „ джинго “ и партията на войната в Кремъл. Ако Путин не замрази военните дейности по този метод, то гореспоменатата отбранителна война ще се трансформира в разумна и законова причина за обща готовност в Руската федерация, което е извънредно непопулярно измежду съветската юноша и ще разреши потреблението на същински сталинистки репресии за отбягване от фронта.

Решението за сходни референдуми недвусмислено е измислено в Кремъл и предадено за осъществяване на неговите марионетки в окупираните територии на Украйна. Това е красноречиво доказателство за слабостта на Русия, за отчайващото състояние на Путин. Кремълският деспот стартира да осъзнава безнадеждността на позицията си и статута на заточеник, който е залепнал за Русия в продължение на доста десетилетия. Ето за какво за него е жизненоважно да регистрира най-малко някакъв резултат от „ специфичната интервенция “, или по-скоро безсмисленото и кърваво кръвопролитие, лишило живота на десетки хиляди млади съветски мъже, с цел да предотврати вътрешен протест и да поддържа мощност. Решението за референдумите дефинитивно ще изолира Русия на интернационалната сцена и ще сътвори причина за продължение на войната при непредсказуеми сюжети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР