ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

С идеята за президентска република политически немощният Трифонов се заканва “човек да наеме, но пак да ни такова”

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Вицът за Иванчо, който репликирал другарката в учебно заведение, че знае даже името на индивида, за който се отнася лозунга “всичко за индивида, всичко в името на индивида ”, беше обновен от Станислав Трифонов. Предложението му за референдум за президентска република обслужва човек на име Румен Радев.

Това разяснява в блога си Иво Инджев.

Самата догадка обслужва персонално статуквото на де факто президентската република. Придава спомагателна тежест на действителността, че на процедура България се ръководи от президента и не от някаква нереална фигура, а точно от сегашния. Трифонов ни декларира в действителност, че нагледният образец е въодушевяващ дотолкоз, че от краткотрайно събитие би трябвало да се трансформира непрекъснато.

Харесването сред двамата явно е взаимно и възходящо. Всички видяха, че Радев с отнася почтително към фрагментите на Трифонов. Въпреки бледото показване на излъчената от квотата на Има Такъв Народ Генчовска като министър на външните работи в предходния кабинет, Радев е сметнал за нужно отново да я назначи. Този път я инсталира по-близо до специалността ѝ, която е практикувала и преди в министерството на защитата ( само че с предсказуемо същия неопределен ефект). Самата Генчовска, както се вижда, няма нищо срещу да слезе едно огромно ходило надолу в държавната подчиненост, само че очевидно не се визира от това намаляване, което хора с повече достолепие биха сметнали за оскърбление.

Трифонов надали храни илюзии, че олекналата му наоколо до нулата тежест на политическия кантар ще му разреши да го накланя натам, където му се ще. А щом не го накланя, тъй като тогава се кланя на президентското статукво?

Изчегърта се самичък от огромната политика, а в този момент желае да чегърта главния закон на страната с политически немощната си ръка, препоръчвайки мощна такава.

Започнах със остарял анекдот и ще пожертвам да завърша с нещо сходно. Положението припомня на Вуте, който се заканвал на Пена полово, а когато тя му се подиграла, че той е импотентен, мераклията отвърнал “море, язе човек ше наемем и отново ше те таковам ”.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР