ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Русия една футболна топка не може да произведе

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Кой не знае футболната топка? Цял свят я знае. Но не знае дали Русия може да създаде футболна топка. Логично е: може, за какво да не може. Може, но не може! Истината е, че даже една футболна топка Русия не може да създаде. Да създаде бомби и ракети, с цел да трепе хора, може. Да изпомпа от земята газ и нефт също може. Но футболна топка да създаде – не може!

Това разяснява във " Facebook " евродепутатът Александър Йорданов.

Навремето с лиценз на италианския Фиат 124 руснаците създадоха " великия " автомобил „ Жигули”. На запад тогава си помислиха, че става дума за „ жиголо”, за някакъв тип мъжка продажница. Кой там да знае за Жигульовските баири.

И руснаците смениха името – автомобилът стана „ Лада”, с цел да подсеща за някакви антични съветски „ ладии”. Но каква ти „ ладия”, апелирам ви се? Ако на този друсащ и тракащ железен сандък му споделят „ ладия”, то немския мерцедес би трябвало да назоваваме „ кораб” – извънземен галактически транспортен съд. От тия гдето ги гледахме в „ Междузвездните войни”.

Истината е, че Русия една футболна топка не може да създаде. Тя се създава в Пакистан. А единствено пакистанският град Сиалкот създава 70% от цялото произвеждане на футболни топки в света или 30 млн. футболни топки годишно. И по този начин потеглят по света марките Adidas, Nike, Select Sport и доста други. В Сиалкот създават и футболните топки за съветския народен футболен тим.

И да не предприемам тематиката за тенис ракетите! Та такива ми ти работи с „ великата” съветска страна производителка! Приятен ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР