ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Илиян Василев: По-важното е политическият онанизъм на тема Македония е България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Темата " Македония " е с двойно и тройно дъно. Тя няма рационално решение в границите на парадигмата " Македония е България ".

Историята не може да бъде справочник, тъй като картата на Балканите не може да помести оптималната концепция на всяка една обособена страна за територия и въздействие. За това има интернационално право и самоограничения с цел да има мир и взаимно битие. Ако ние не можем да обуздаем екстремизма и крайния шовинизъм, ни чака следващата злополука.

Погледнете, за някои идиоти в Народното събрание,
по-важното е политическият онанизъм на тематика " Македония е България ",
в сравнение с бюджета и действителните ни проблеми. Политиката, която показва министърката няма последна форма, съответен облик, някаква разумна линия, в нея мъчно се вижда постижима карта към решение на въпросите.
Целта на екстазито " Македония " е да ни държи непрекъснато превъзбудени, с цел да реагираме не по разсъдък, а по рефлекси в самостоятелния си възторг.

Важно е не решението, а тематиката да се държи непрекъснато отворена и да бъде кървяща рана. Да бъдем групово оглупели и манипулируеми, а РСМ да е отвън Европейски Съюз, враждебна към нас, до момента в който националисти в Парламента надигат глава и ни готвят следващата злополука. А в Кремъл да са щастливи че " разделяй и владей " още веднъж работи.

Вие видяхте ли някакъв краен лист от претенции, който да е изпълним? ОК за конституцията, добре. Ама историята и езика са авансово изчислени по този начин, че да не може да се реализира съгласие. Пак споделям, в случай че в нашите учебници до неотдавна пишеше че у нас е имало монархо - фашизъм, по какъв начин да упрекваме че ни назовават фашисти?! И на следващия ден ще търсят реципрочни права за македонско етническо малцинство у нас, тъй като Димитров е намерил македонци у нас.

Както и за кражбите на историята.
Във Франция учат своята история по свои учебници, в Германия също и версиите не съответстват напълно /с изключение на Хитлер и войната/. Изобщо условието за уеднаквяване наличие в български и северомакедонски учебници е авансово заложена мина. Дори и да бъде реализирано това няма да ограничи, в противен случай ще ускори македонския шовинизъм.

Историята в никакъв случай няма да има един единствен прочит. С контракти не става, става с мека мощ. Там където обаче преднамерено нищо не вършим с цел да има потребност от националисти и ВъZраждане.

Падението на националното посланичество и на злощастната министърка е тектонично. Дипломацията е поверителност, а не запалянковски разногласия в Народно събрание.

Какво се разисква и дискутира няма никакво правно значение, има значение за историята и то след време. Има значение какви са формалните позиции, дейностите, изразени в публични изявления и публични договаряния.
Това е някакво безумство,
с което обединението " Газпром " нанася нуклеарен удар по нашата дипломатическа работа. Ако събеседниците на нашите дипломати или публични лица знаят, че един ден конфиденциални диалози могат да се изнасят в Народно събрание и да бъдат предмет на просташки разпри, те ще спрат да споделят.
Идиоти, спрете се. България не е за един ден основана, с цел да бъде за един ден разрушена.

От една страна, няма никакъв пробив в българската позиция, нищо материално, всичко е в границите на пълномощията и естествените процеси да се търсят решения по доста линии. Министърката нещо не е чела закона, който показва че външната ни политика се РЪКОВОДИ от Министерски съвет.

И освен Министерство на външните работи " прави " външна политика. Информация и тестване за вероятни решения се вършат по доста канали, в това число през служби, президентство, бизнес, официални и неофициални канали.
Аман от аматьорщина. Ще съсипят страната единствено да на власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР