ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Неточните ракетни удари на руските войски водят до цивилни жертви

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 8 юни Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че съветските войски са поразили бронетанков цех в Харков, само че истината е, че ракетата е блъснала супермаркета " Востторг ". Това никога не е първият път, когато съветски ракети поразяват цивилна инфраструктура вместо стратегически цели.

Към момента продължава да се открива броят на жертвите. Според неофициални източници измежду тях има и деца. Вчера окупаторите обстрелваха към 20 обитаеми места в Донецка и Луганска области, унищожиха и повредиха 28 цивилни здания, в това число: 21 жилищни здания, 2 учебни заведения, заведение за изтърпяване на санкции, земеделско дружество, пчеларска плантация и електрически трансформатор на жп гара. В резултат на тези офанзиви четирима души починаха, а 6 бяха ранени.

`Неточните

Към сутринта на 8 юни 2022 година формалният брой на починалите деца не се е трансформирал - 263. Броят на ранените се е нараснал - 478. Най-много са потърпевшите деца в Донецка област - 190, Харков - 122, Киев - 116, Чернигов - 68, Луганск - 53, Херсон - 52, Николаев - 47, Запорожие - 30, Суми - 17, в Киев - 16, Житомирска област - 15.

Руската федерация още веднъж стреля по Сумска област. Около обяд руснаците стреляха с артилерия по обитаемоте места Великописаревская и Юнаковская. След 15:00 часа имаше попадения от минохвъргачки в квартал Краснополски. По-близо до среднощ руснаците започнаха да стрелят с минохвъргачки и по територията на регион Шостка. Няма данни за вреди или жертви.

В Северодонецк украинските военни задържат щурма, боевете не престават.

`Неточните

Тежко е ситуацията и в Лисичанск - там е рисково даже в централните региони. На една от централните улици през вчерашния ден след обстрел почина локален гражданин. Пострадали са няколко високи здания. По-голямата част от разрушенията, обаче, са във Врубовка и Золоте. Там са потърпевши 25 къщи.

В Черниговска област са регистрирани 4 набези на граничните региони. Няма починали.

В окупирания Мариупол руснаците устроиха " филантропичен пъкъл " за локалните поданици. Мариуполците нямат други източници на храна с изключение на филантропична помощ, само че приемането ѝ не е лесна задача. Първо би трябвало да се запишете за опашка два или три дни авансово, само че опашката не е гаранция. За един ден би трябвало да сте измежду първите 300 късметлии, които към този момент са се подредили на опашката и по-късно да стоите на жегата без вода и без опция да я получите. След това, в случай че имате шанс, ще попаднете на нещо, което не е доста положително като качество и бързо ще се скапе без ледник.
`Неточните

Руснаците крадат и украински прокат от пристанището в Мариупол. Руските военни товарят метал на транспортен съд от клас PM3 под съветски байрак с извънредно пристанище Ростов на Дон. Също по този начин градът продължава да разчиства руините от разрушените къщи. Между 50 и 100 тела на цивилни са открити под всяка втора от петте високи здания. Повечето от труповете са в изби и входове на остарели къщи. Ако трупът не е в мумифицирано положение, той се откарва непосредствено в едно от двете депа. Останалите отиват в моргата.

Източник:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР