ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Рогозин да не плаши българите със Сармат....

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
По мотив един върховен съветски държавен чиновник Рогозин, който за наслада на копейковци и ниновчета ни е нарекъл " страхливите българи “ и бил индиректно заплашил света с нуклеарна ракета.

Това разяснява във " Facebook " Захари Карабашлиев.

Ако учебниците ни по история не бяха по този начин осакатени, поради комунистическия режим, всяко българско дете и възрастен щяхме да знаем по какъв начин „ страхливите българи “ са побеждавали " славните " руснаци, пристигнали да освобождават Добруджа през Първата международна война 1916. Няма епопея в българската история като тази при Добрич в 3-те дни на септември 1916. Няма подобен образец, в който българска армия и население – дами, деца, турци, татари, евреи се бият против съветския завоевател в отбрана на града.

" Българка " на Йовков забравихме ли? А разказите на Антон Страшимиров " Червени страници " са на практика незнайни за деца и възрастни. А думите на подполковник Чолаков в неговата заповед до ротите на 7-ми септември кой помни?: „ Войници, не ни се позволи да се окопаем на по-задна позиция. Направете, впрочем, по този начин, че да знаят деца и внуци – в случай че Добрич падне, паднал е, тъй като не е останал жив нито един от бранителите му!”.

Подполковник Чолаков е погубен по-късно. Героизмът обаче е инфекциозен. Саможертвата на хиляди българи - военни и цивилни не е безрезултатна. Добрич не пада в съветски ръце. Руснаци, румънци, сърби и хървати са победени, прогонени от българска земя, изтласкани оттатък Дунава, през Румъния, надалеч на север за броени седмици - чудеса от храброст и бойна популярност.

Това не се знае. Не се знае. Не се знае. Нищо от това не се знае.

Срамно е.

Цели глави от българската ни история не се знаят, тъй като са отстранени, изличени, изопачени, пренаписани, с цел да се угоди на руския тоталитарен звяр, същият, който в този момент тероризира Украйна и шантажира света и ни назовава " страхливи българи ".

Учебниците ни по история имат неотложна потребност от проверка - като част от една всеобща депутинизация.

Кога ще стане това?

* Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР