ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: Кога президентът ще вдигне юмрук и ще извика Шарлатани, вън!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Сещате ли се за какво Кирил Петков се врътна с тази гузна усмивка и бързо се отдалечи от публицистите?

Защото една кореспондентка го попита: знае ли, че президентът Радев назова ръководещите “шарлатани”, склонен ли е с това?

Знае, сигурно. Но не знае по какъв начин да отговори. Друго си е да изрецитира няколко дежурни изречения за Априлското въстание и по какъв начин преди 146 години народът ни самичък е извоювал свободата си. Не, не е бил самичък.

Априлското въстание е потопено в кръв. България още веднъж става свободна страна след Руско-турската освободителна война и след Сан-Стефанския кротичък контракт.

Кики от улица “Шишман” по какъв начин да знае?! Учил-недоучил шести клас в Руското учебно заведение, след това отпътувал за Канада, там нещо са му преподавали и вероятно много-много не са му придиряли, тъй като е дете-имигрантче. Сетне в държавния университет на Британска Колумбия вероятно са му писали бележките по благосклонност. А по какъв начин е приключил двегодишен курс във Харвард е цялостна мистерия или в противен случай – това е разбулване на истината за нивото на скъпоплатеното кратковременно образование в един от университетите на Бръшлянената лига.

Ех, грандовете не са това, което бяха!

Впрочем, някой различен – образован и безсънен юноша, щеше да стане полиглот и ерудит. А наш Кики се извъди единствено като невъобразим умнѝк. Жалка история.

… Министър от това съдружно държавно управление ми описа, че Кирил Петков е крещял истерично на Румен Радев по телефона. Поводът: настояването на американците и НАТО военният министър Стефан Янев на часа да се отдръпна, веднага като назовава войната на Русия против Украйна “военна операция”. Даже е заплашил президента с импийчмънт.

В министерския чат в приложението Telegram министър председателят забранил на министрите да споделят с президента и с цялото президентско войнство и им разпоредил да уволнят всички назначени от служебните кабинети административни фрагменти. Президентският другар Николай Павлов освен беше уволнен от “Булгаргаз”, той беше даден на прокурор, а полицаи на Бойко Рашков по вечерно време са се пробвали да го арестуват, избавила го е карантината поради Ковид-19.

Румен Радев в никакъв случай няма да не помни това. Един самолюбив “Близнак” не прости такава експанзия и оскърбление.

Остава аз да попитам: по кое време президентът ще излезе на “Ларгото” с вдигнат пестник и ще извика: “Шарлатани, вън”?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР