ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Спекулация е, че България е в братско сестринско майчински отношения с Украйна или Русия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Бих желал да припомня един важен геополитически и исторически факт, обвързван с решението на българския държател кан Тервел, дръзнал през 717-718г. да сложи напълно на карта съществуването на младата българска страна и да се изправи в поддръжка на прилежаща Византия против най-голямата военна (и религиозна) мощ по това време - арабския халифат в Дамаск.

Няколко обстоятелството си костват да бъдат маркирани - първо, в тази война траяла повече от година и половина Тервел изпраща най-голямата, готова и опитна част от войската против неколкократно по-голям и мощен противник; второ - макар съществуването на " член 5 " сред двете страни, в който са съществували клаузи за взаимопомощ, степента на контрактуван ангажимент от наша страна е бил тълкувателен и Тервел е можел да се регистрира с някаква незначителна помощ; трето - Константинопол е бил изцяло жертван - без никакви условности, увъртания, хипотези, допускания - ОБРЕЧЕН - по море и суша; четвърто - Тервел добре е изучил какво има против себе си и безпогрешно е схванал екзистенциалната опасност за БЪЛГАРИЯ, след което е оказал скъпа помощ и подсигурил ОЦЕЛЯВАНЕТО на Византия;

Пето - за този акт на българската страна, както историята добре сочи, Византия освен не е била братска или признателна нам - нито до гроб, нито вовеки - нито когато и да било, а таман в противен случай - през идващите 7 века преглежда съседството на България като съперник на нейните стратегически ползи.

Понеже в последно време доста постоянно слушам и срещам по какъв начин България е в някакви роднински " братско сестринско майчински " връзки с Украйна или Русия е редно да се каже, че това са непочиващи на нищо спекулации - допускам - напълно умишлени. Нещо повече - постоянно тези атрибути са работили в ущърб на българския интерес.
Нито християнизирането, нито писмеността трансформират геополитическото отношение по отношение на България, нито опитите за пришиването ни към синтетичното " славянско (или тракийско) море " трансформират обстоятелствата за дълбоките, и за благополучие непреодолими и живи, ценностни и морални императиви съставляващи и отличаващи българската държавнотворческа тъкан - първият пример за чието битие можем да открием в КО-съжителството в многогодишен ДОБРОВОЛЕН съюз на няколко племена в една обща страна - Кубратова БЪЛГАРИЯ.

В този смисъл по никакъв начин не е инцидентен факт знаменателния Кубратов завет със вързоп с пръчки, който всъщност се отнася за племената и етносите в съюза и няма нищо общо с обособените наследници или пък някакви хипотетични елементи от един едносъставен народ.

Този финален факт е добре постоянно да се напомня на сторонниците на демократичната идеология и да се показва като образец за ПРЪВ пример на сполучлива организация на федерална страна, чието битие не се осмисля от завоюването, плячкосването, унищожаването и поробването на прилежащи нации и страни и довело до невижданото СПАСЯВАНЕ на българските евреи!!

Политическа партия. За малко да пропусна още нещо знаменателно - по време на тази война Тервел губи единствения си наследник, а самият държател взема решение по лично предпочитание да се отдръпна от властта до края на дните си!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР