ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кулезич: Краят на Путин ще е начало за България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Двама мои близки, мъж и жена, отстъпиха собствен дребен апартамент в един от известните квартали на София на приятелско семейство украинци. Тя - сполучлив углавен юрист. Той - чиновник на Организация на обединените нации на добра позиция, наблюдаващ в Африка.
С други думи, висока междинна класа, образовани, заможни, съумели хора. Превърнати в бежанци, които се борят за живота си, още от първите дни на съветското настъпление в Украйна. Месец и нещо по-късно те не желаят да останат нито ден повече в България. Ще търсят избавление в Черна Гора, само че не просто от зверските бомбардировки, трансформирали града им Харков в пепелище.

Това споделя в собствен коментар за предаването " Честно казано " по " Евроком " журналисът Люба Кулезич.

Те ще бягат от прословутото българско гостолюбие. За да се почувстват в действителност уютно тук, гумите на колата им били два пъти нарязани с нож. Заради украинския номер. Но и евентуално поради положителната марка на автомобила. Защото по какъв начин по този начин ще се перчат те с готина кола, нали са бежанци, един тип нещо като клошари, на които Бай Ганю да гледа отвисоко, с цел да се почувства морално извисен. С други думи: „ Добър вечер, приятелю млад, добър вечер, другарю! Добре пристигнал във нашия град! Добре пристигнал във България… “ Добре пристигнал, но другия път. В едно кафе наоколо, в което се отбили, някаква цуцулана им споделила: „ Не сте добре пристигнали тук. Вървете си! Ние обичаме Русия. “

Ще кажете, че е изолиран случай, само че не е. В акция по кръводаряване в един огромен български град, няма да му кажа името, че ме е позор, се записали и украинци в символ на благодарност към доброволците, които се скъсват да оказват помощ на прогонените от войната майки с деца, до момента в който страната се чеше по главата. По стените на центъра по кръводаряване незабавно се появили надписи: „ Не щем вашта кръФ “. КръФ с „ Ф “, забележете! Принос към националното изродяване, подхванато от партията на копейките в възхвала на путиновата експанзия, до момента в който тук страната ни се прави на ударена, т.е. на „ неутрална “. А министърът на туризма Проданов от чичковите червенотиквеничковчета на Българска социалистическа партия в четворната коалиция си гледа часовника и праща изгнаниците на трудовата борса от 31 май. Да не тежат на бюджета. Не на съвестта му, несъмнено. Защото на ампутиран орган нищо не му тежи, изключително в случай че е в душата и в историческата памет на някогашните комунисти и кагебисти, внедрени като демократи и капиталисти в родните институции.

От което те, институциите, от ден на ден наподобяват на отломки след съветска ракетна офанзива. За да спра да изброявам достиженията на българското великодушие по отношение на жертвите на путинската завоевателна патология, ще изтъквам единствено една от най-яростните радетелки на „ другогледноточието “ за войната против Украйна. Професорът богослов и културолог Калин Янакиев бе обруган от тази дама, която е някогашен магистрат, по-скоро провален магистрат, поради мнението му по БТВ оня ден, че 170-те убити от съветските орки украински деца са 170 стрели в Кръста Господен. Казаното в навечерието на Възкресение било операция, лишена от обективност и различномислие, било тирания, представете си! Има ли обаче нещо по-еднозначно от присъдата за всеобщото ликвидиране на деца? Ако има нещо по-различно, то приказва за побесняването на мозъка на тази дама в резултат на диагноза.

Нарича се путинофилия. Когато обаче диагнозата се трансформира в политическа платформа на кандидат-депутат от прокремълската партия „ Възраждане “, то значи, че и политическата, и правосъдната система в България са пред финален разпад. И се запитвам тогава добра вест ли е, че съгласно някакво ново социологическо изследване поддръжката за Путин измежду българите била „ спаднала до 25% “? Но това значи, че всеки четвърти у нас е подготвен на ненавист, на чугуноглавие, на надменност, на цинизъм, подготвен е да санкционира, да репресира другите трима, които считат Путин за сатрап и за военнопрестъпник - просрочен аналог на Хитлер в пристъпа му на великоруски реваншизъм. Съотношението 1:3 е освен непоносимо.

То е рисково. И демонстрира, че доста преди Путин да нахлуе в Украйна ние българите сме между тях във война. Изтощаваме се взаимно с ежби, с крамоли, с злоба, които идеално обслужват ползите на Москва и нейните тукашни проксита и подлоги, с всичките им ченгеджийски родилни петна и с обривите им от червен позитански вятър. И по тази причина страната ни наподобява морално парализирана да вземе страна в борбата против Злото в този момент. Ето за какво даже бежанците бягат отсам. Отвратените са се трансформирали в духовни емигранти.

А отвратителните, които по този начин патриотично драпат към властта, ближейки подметките на Путин, няма да има какво да ръководят след неговия неминуем провал. Защото крахът му е неминуем. И тъй като България, каквато те я желаят на тепсия - омаскарена, озлобена, продажна - няма към този момент да я има по-късно. Краят на Путин, повярвайте ми, ще е нейното ново и същинско начало.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР