ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Има опасност данъчното облекчение за дете да стане 1,67 лв. на месец

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на адв. Петър Славов, правист и депутат в 43-тото Народно събрание:

" За " десните " политики, постигащи национални цели!

От оповестените до тук параметри на бюджет 2022 се чуват по-скоро притеснителни данни - недостиг над 4%; вдишване на сериозен нов дълг; увеличение на данъчно-осигурителната тежест за жителите и прочие.

Допълнително, с оглед демографска рецесия не бе казано съвсем нищо за ограничения за справяне с тежката обстановка, в която България се намира и в случай че не последват радикални дейности към смяна, към 2050 година може да сме под 5 млн. души.

Едно от дребното позитивни неща, случили се през последните години, бяха ограниченията в поддръжка на работещите фамилии с деца, които през 2021 година получиха право да употребяват отстъпка от годишния си налог " общ приход " от 450 лева за първо дете, 900 лева за второ и така нататък Една същинска дясна мярка, насърчаваща работещите родители, а не " специалността майчинство " и използването на обществени помощи.

За страдание тези ограничения бяха написани като еднократни в Закона за държавния бюджет за 2021 година и в случай че не бъдат трайно инкорпорирани в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, то за 2022 година ще се върнем към срамната процедура на 20 лева годишна отстъпка от налога... Годишно 20 лева, или по 1,67 лева на месец на дете?!!

С плана на законодателите промени може елементарно да бъде допълнен признатият на първо четене предходната седмица законопроект в Народното събрание по ЗКПО (изменящ и ЗДДФЛ) и по този начин въпросът трайно да бъде решен в поддръжка на работещите родители! ".

Адв. Славов ползва и съответна алтернатива за законодателна смяна:
`Има

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР