ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кой и защо предлага Мая Манолова за шеф на КПКОНПИ

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Един фантом броди из медийното пространство и слага тревожни въпроси за безпристрастната на антикорупционните органи.
Мая Манолова била обсъждана за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) при договарянията за сформиране на правителство….

Дали концепцията е на „ Продължаваме промяната “ или на „ ИТН “, това е без изключително значение.

Поне за мен е несъмнено - юристът на Манолова за КПКОНПИ е Кирил Петков!

По време на предизборната акция той лобираше за обединението на някогашния омбудсман. Дори непристойно зовеше гласоподавателите, двоумят ли се сред „ Продължаваме промяната “ и ИБГНИ, да гласоподават за Манолова.

Учудващ е дефицитът на правна просвета на създателите на тази кадрова рокада. Да лансираш за началник на антикорупционна комисия блестящо политическо лице, което освен не крие своите благосклонности и антипатии в политиката, само че и нападателно ги постанова, е провокация към публичния морал и бойкот на правовия ред.

Да, Манолова бе сполучлив омбудсман! Но тя зае този пост с решаващата помощ на партиен водач, против който водеше пунически войни.
Двойният морал не е казус в политическото тресавище, дори от дълго време е допустим рецидив, чиито критици звучат демоде.

Уникалното при „ алената “ Мая е, че тя няма „ червени линии “ в политиката. Може да е в коалиция и с демократичния Слави Трифонов, и с десния Христо Иванов, и с хибридния Кирил Петков. Даже е в кохортата на президента, който в действителност ликвидира ИБГНИ, акуширайки на „ Продължаваме промяната “.

Безчет са парадоксите на новото време и наивните възклицания са архаични. Но по никакъв начин не е архаично условието новият началник на КПКОНПИ да не е привързан със зависимости, като да вземем за пример участие в масонски ложи и други секрети организации.

Апропо, потресаващите фотоси от въвеждане в масонството на президентски консултант би трябвало да ни отворят очите, другояче задкулисието ще ги затвори.

Ако четворната коалиция ще сменя едни бухалки с други бухалки, новият морал ще е в действителност остарелият.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР