ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Някои изводи от изборите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Корнелия Нинова подаде оставка, само че не напълно. Тъй като преди време измисли конгрес да избира ръководителя, в този момент конгрес би трябвало да и одобри оставката. Накъде през януари, до тогава ще ръководи. А в случай че току-виж конгреса не ѝ я одобри?

Достойното беше да каже, депозирам оставка с неотложен резултат и Националния съвет да се събере екстрено и да дефинира, кой да я замества краткотрайно, до избора на нов ръководител.

Корнелия Нинова призна виновност за пагубния неуспех на Българска социалистическа партия на изборите, само че още веднъж не напълно. Не призна, че се е провалила като водач, а по някакви други мъгляви аргументи, била си мълчала, вместо да приказва почтено и намерено...други ѝ скроили шапката... И постъпи много гадничко, че подля вода на Румен Радев, баш пред балотажа, като го упрекна, че е надали не основният съзаклятник против нея, водача на партията. От което следва, че нейните правилни последователи, най дребното ще би трябвало да се въздържат да гласоподават за него. Това си е чиста проба недостойна персонална злопаметност.

Преди изборите имаше масирана агитация против Петков и Василев, от медии, политолози и публицисти, участваха и такива авторитетни персони като Кеворк Кеворкян и Петър Волгин, а аз питах в два мои коментара, добре де а за кого оферират да се гласоподава? За ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, партията на Слави, на Христо Иванов, на Мая или за „ Възраждане”? Не, до края ругаеха и подиграваха „ хавардците”. А социолозите и политолозите станаха за посмешище, толкоз фрапантно се разминаха с прогнозите за класирането на Политическа партия. Или са некадърни, или извършват политически поръчки.

Кирил Петков е приветлив, като министър на стопанската система направи мощно усещане. Но от кое място тази упоритост да е министър председател и то преди да са водени диалози с евентуалните сътрудници на партията му в бъдещото ръководство? Съвсем малко е бил във властта, липсва му управленчески опит, обществеността не знае къде стои той по значими въпроси на външната политика, опазването на здравето, образованието, енергетиката неговият подгласник Асен Василев се изсили по едно време, като сподели, че нямало да смисъл да се строи АЕЦ „ Белене”, поради „ Фукуяма” (!);, това да не се строи АЕЦ „ Белене” от дълго време ни натискат от Вашингтон, желаеха да ни пробутат Уестинхауз да строи реактори в Козлодуй, по тази причина и Борисов спря плана. Че Петков е новият любим на Вашингтон, за сметка на изоставеният от тях Борисов (той и по този начин не може да одобри бедният, че в никакъв случай към този момент няма да е министър председател без благоволението на Чичо Сам и да гушне отначало Херо Мукгафа) е явно за всеки, Петков като министър председател той би им правил чудесна работа на американците, по тази причина е най-добре да си стои като министър на стопанската система, и примерно вице министър председател. Ива Митева от Има Такъв Народ подмятна, че сегашният длъжностен министър председател Янев би бил подобаващ за този пост, и тази концепция може би заслужава внимание, той впечатли със своята сдържаност и въздържаност, макар острите и преднамерени нападки към служебното държавно управление.

Един различен извод от изборите е, че Движение за права и свободи отначало удостовери, че е етническа партия, в несъгласие на конституцията. Потвърди се, че нейните гласоподаватели всеобщо и сляпо гласоподават както им подреди централното партийно ръководство- както турците в България, по този начин и изселниците зад граница. На първите избори за президент всички те гласоподаваха за Радев, в този момент всички срещу него- 95-96 %. Йордан Цонев го сподели „ ще създадем всичко допустимо Радев да не бъде определен за президент”, което преведено означаваше „ ще наредим на нашите турски гласоподаватели да гласоподават до един против Радев”. Същата непоколебимо единомислещо и всеобщо гласоподаване беше и за Движение за права и свободи за избора за парламент. Дали сме право на една група български жители от друг етнос, за които няма ляво, дясно, няма стратегии и политики да вземат решение ориста ни не по съвест, а съгласно инструкции. И то непринудено, не както преди време при Тодор Живков, когато гласоподавателите с съвсем същият % гласоподаваха за него и Българска комунистическа партия, само че под строй и от боязън.

Прави усещане, че олигархът, индивидът глобен от Вашингтон по закона Магнитски, медийният магнат Делян Пеевски, който като народен представител на Движение за права и свободи от години наред не стъпваше в Народното събрание, завоюва против Христо Иванов в старопрестолния град Велико Търново. Как стана тая? С купени гласове? Поради всичко стана основно поради това, че маса български жители си стояха в къщи. Кога ли негласуващите ни сънародници ще узреят и схванат, че до момента в който си стоят в къщи по време на избори, ще бъдат прецаквани, тъй като различен ще разпределя порционите, както се изрази преди време за себе си Ахмед Доган.

И друго, още веднъж направи усещане - Министерство на вътрешните работи направи акции против пазаруването на гласове в ромските квартали (за страдание и при българските роми няма ляво, няма дясно, единственото им опрощение в съпоставяне турските гласоподаватели, е че са бедни), само че към този момент ни омръзна да чуваме, че са установени случаи на проведено пазаруване на гласове „ в интерес на избрани партии”. Кои бяха тези партии, господин Рашков? Ако не се показват съответни обстоятелства, имена и доказателства, такива акции просто губят смисъл и може да имат противоположен резултат и да бъдат определяни като принуда, от тези партии които купуват фактически гласове.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР