ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Цвета Кирилова: Основният грях на Радев и обкръжението му е, че дълго време подценяваше здравната ситуация

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Пандемията, почнала през 2019 година, докара света до повратна точка, в която държавните управления бяха изправени пред сложни решения, медицината се зае да търси бързи отговори, а системите за сигурност трябваше да са в подготвеност да отговорят на провокациите, да ръководят риска, да управляват заплахата и обезвреждат заканите.

Този здравен проблем е привързан освен нашата национална, здравна и икономическа сигурност, а въобще с световната сигурност на човечеството. Светът е в обстановка да се бори с нови и нови разновидности на ковид, композиция от разновидности, които съгласно експертите са в положение да избегнат антителата и имунния отговор, в това число при пациенти, които са били инфектирани и имунизирани.

В разбор още от 2008 година на Националния разследващ съвет на Съединени американски щати категорично се предизвестява за допустима поява и бързо разпространяване на " респираторно заболяване, за което няма съответни противомерки " и което може да провокира " световна пандемия ".

Първият урок от рецесията е, че е належащо да изградим нови форми на взаимност и съдействие. COVID19 пандемията е казус в областта на сигурността, за който ние не бяхме готови. Освен битката със здравния детайл на казуса, е належащо да реагираме на всеобщото разпространяване на неточни, погрешни данни, открити дезинформации и " подправени вести ", в това число и на мощния неуправляем поток от разнопосочни известия и мнения в обществените мрежи, трансформирал се в " инфодемия ".

Отговорното обезпечаване на достъп до качествена, навременна и справедлива информация за това какво е COVID19 беше наложителен ангажимент на всички български институции, в това число и Президентството. Противодействието на заблуждаващата информация, с витално нужна изпреварваща такава от международните и национални здравни институции, можеше да подсигурява от една страна по-добра осведоменост, а от друга увеличение доверието в институциите и одобряване на ясна и осъзната настройка в обществото дали да се имунизира или не. Право, което е предпазено от българската Конституция.

Противопоставянето на двата щаба, анти и про Коронавирус 19, по време на ръководството на държавното управление на премиера Бойко Борисов, докара до тотална дезинформация, както и до съзнателно налагане на спекулации с тайни теории. Един от главните подстрекатели на анти COVID19 говоренето - Румен Радев, е главният провинен публичното мнение сега да бъде разграничено и да не се организира имунизация.

Основният грях на президента Румен Радев и обкръжението му е, че дълго време подценяваше здравната обстановка в страната и не съдействаше по никакъв метод на държавното управление за справяне с казуса. По традиция институциите би трябвало да работят в синхрон, когато става въпрос за човешки животи, а не да занимават с персоналните си упоритости цяла една страна и народ, който е изплашен, нерешителен, живее в неустановеност и оттова в съмнение в държавността.

Народът взе контрола на ръководството на живота си в личните си ръце и към този момент се оправя, както може. Това значи, че Общественият контракт е подложен на преосмисляне и съществува подозрение в концепцията за неговото продължение. Ние сътворяваме институциите, с цел да ни служат, а не да бъдат наши врагове. Когато жителите отдръпват доверието си от тях, то тогава понятието страна се обезсмисля.

Всеки един български жител е притежател на държавност и точно посредством поддържането, разбирането и ревностното отбраняване на същността на Обществения контракт той дава непринудено част от правата и свободите си на страната, единствено и само в полза на цялото и с това самичък се задължава да бъде виновен, както към себе си, по този начин и към всички останали.

Когато народът е изгубил доверието в институциите си, в страната си и за това е работено целеустремено през последните години посредством дезинформация, осведомително - психическа и хибридна война, асиметрични закани, операция, всяване на боязън посредством медиите, така наречен четвърта власт, не се изненадвайте като ръководещи, за какво имате този величествен крах! По-лошото е, че разделихте народа и в този момент ще са нужни колосални, безчовечен старания на загрижените, с цел да стане единение и единство, и с цел да се трансформира този народ в действие и да продължи по пътя на развиването си напред.

Държавната ни здравна политика е в колапс. Днес се държите с нас като с нарушители, а Вие даже не бяхте способни да извършите отговорно и загрижено послание към нацията, в което да бъдете откровени и да спечелите публичното доверие. Да им кажете истината за здравния проблем, а в подмяна да получите доверието на народа, с което да възвърнете неговата религия.

При всички случаи здравната ни система би трябвало да обезпечава на българския жител и поданик съответната, професионална и навременна здравна грижа и всеки един от нас, гражданското общество, е задължен да поддържа и предизвиква институциите в превъзмогване на компликациите. Взаимодействието на всички детайли в процеса ще докара по-голяма успеваемост при превъзмогване на проблемите. Всички сме виновни да пазим, както себе си, по този начин и хората, с които живеем при равни права и условия.

И тъкмо тук се провалихте, тъй като вдъхвате незначителност, безпорядък и неустановеност във Вашето ръководство. Вместо да ограничавате правата и свободите ни, Вие трябваше да извършите изчерпателен разбор на предизвикването още 2019 година и да предвидите рисковете и заканите, да знаете по какъв начин да реагирате на последствията, които посрещаме в компликация и обезсърчение през днешния ден.

Провалихте ли се? Провалихте се!

В момента следим декомпозиране на държавността и въвличането на България в преднамерен безпорядък. Осъществяват се яростни външни и вътрешни въздействия с прогресивно възходяща мощ, които към този момент изваждат националната ни сигурност от динамичното равновесно състояние и провокират извънредно съществени последствия за сигурността на системата ни.

И, както към този момент неведнъж писахме системата не разполага с запаси, тъй като съзнателно бяха обезглавени службите за сигурност и страната ни не е способна да извърши такива съответни структурни трансформации, с които да резервира системата цяла и да съумее да ръководи и обезврежда рисковете, заканите и въздействията - световни здравни рецесии, геополитически, геоикономически разтърсвания, тъй че да запази своето динамично равновесно състояние. Казано просто - системата би трябвало да действа в положение на обезпечена сигурност и да се базира на наличните запаси - човешки и материални, които към този момент са разрушени и обезглавени.

Институционалното разклащане и прегъване на фундаменталните структури на държавността против интереса на България ще докара до небивали отрицателни и необратими последствия за страната ни. Настоящите проблеми би трябвало да се ръководят в изискванията на спешен политически мениджмънт и с така наречен трансформационни средства за надзор, с нужното нормативно и ресурсно застраховане.

Навлизаме в сериозното равнище на долния предел на неустановеност, под което стартират необратими промени в системата или структурни деформации с рисков, стигащ до унищожителен капацитет. При наближаването на този предел в системата настава рецесия, тя стартира да се тресе, да изпитва нестабилност и най-малкото влияние предизвиква огромни разрушителни последствия.

Управлението на назначения от президента Румен Радев длъжностен кабинет поражда опасности и създава серийни несигурности посредством метода, по който действа политически, стопански, здравно и обществено сега. Погрешно функциониращата система не може да роди верни решения. Тя единствено възпроизвежда нездравословни последствия.

Справедливо може да бъде само ръководството, чието начало е положено от самите ръководени, тоест от народа, а не назад!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР