ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за ...

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

Дума дупка не прави

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква конструктивни диспути.
В колонията BG ние не разполагаме нито с плодовете на своя труд, нито със самите себе си. Нашето здраве, занаят и даже схващане зависят от приумиците на господарите. В тази изкривена реалност резултатите от изборите няма да трансформират ни на йота нашето съществуване-едни ще се бъхтим, с цел да могат други да дебелеят. Затова предложените от Българска социалистическа партия ограничения за преживяване на енергийната рецесия провокират единствено крива усмивка-те, също както и сходните хрумвания на брюкселските служители, не вземат решение казуса, а го узаконяват. За какво по-тъкмо става дума?

• Да се създадял фонд " Енергийна сигурност ", в който производителите и търговците на електрическа енергия да влагат част от своята печалба. А със средствата оттова ще се оказва помощ на някои семейства и предприятия.

Съзнанието рисува ярка картинка: на територията, овладяна от беззаконието, спекулантите доброзорно заявяват всички приходи поради добруването на стад..., хм, (пардон за лапсуса!), на народа. Блъскат се мекосърдечните апапи пред гишетата, хвърлят пачки, припират да сторят себап. И да не забравяме, че те са получили публично от властта привелегията да дерат нашите кожи!

Преди всеки избор на " Позитано " 20 рекламират нов фонд. За страдание измислячите пропущат тематиката за контрола на към този момент съществуващите... Удобна заплеснатост.

Темата е и морална... Защо болшинството работещи би трябвало да заплащат сметките на лица, не помръднали и кутрето си за развиването на страната?

• Да бъдат намелени Данък добавена стойност и акцизът на енергоносителите.

Ръководството на социалистите обича да приказва за понижаване на налога добавена цена. Без подозрение той е неправдив... Ала неговото редуциране у нас ще направи стоките и услугите по-налични на кукуво лято. Така към този момент стана с пиенето в заведенията и с книгите.

• Намаляване на Данък добавена стойност върху храните от малката потребителска кошница.

Това е от същата серия безсолни приказки за непретенциозните гласоподаватели.

• Субсидия за всяко семейство за употребяваната електрическа енергия.

Моето предпочитано предложение! Сега мафията безнаказано си върти далаверите на маркета за катарама, а желаят още и страната да ѝ заплаща непосредствено на офшорните сметки. Абсурд! Не е ли по-просто да се разгонят прекупвачите-кърлежи и да се постави ред в системата?

• Още какво имаше? А, да – семействата, нямащи опция да си заплащат сметките, да могат да употребяват шест месеца несъмнено количество киловати.

Добре, но не е ясно след това кой ще покрива натрупаните разноски.

Представители на управлението на Българска социалистическа партия заговориха и за дострояването на АЕЦ " Белене ". Този план е нашият срам, огледалото, в което се отразява уродливото лице на колониалната управа... Едва ли ще стане нещо с него. Все отново на времето социалистите допринесоха за спирането му. А и понастоящем те очевидно си бъбрят, без да са чули мненията на американската посланичка и на брюкселските служители.

Кризата с стойностите на електрическата енергия и горивата е ръкотворна. Забавно е, че нейните основатели – зелените маниаци, спекулантите и некадърниците в ръководството, вместо да понесат вина, пробват да ни убедят, че са наши спасители.

Изглежда, че позицията няма да се оправи, до момента в който страната не върне своя надзор върху естествените монополи: произвеждане, транспорт и систематизиране на енергия, ВиК и така нататък

А кабинетните плъхове на " Позитано " 20 би трябвало не да дърдорят, а да будят народа. Организирайте митинги, искайте сметка от някогашни и сегашни енергийни шефове и политици!... Как макар че ще вдигнеш ръка против себе си?!

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за опис от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Източник: fakti.bg