ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

А държавата сякаш се управлява от непоръбени девици

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Случва се нещо чудовищно неуместно. И по тази причина си коства да кажем още няколко думи за заседналия край Камен бряг транспортен съд.
Генерал е български президент. Генерал е български министър председател. Има и вътрешен министър, който – най-малко съгласно него – бил озаптил хиляди „ купени “ гласоподаватели. А страната като че ли се ръководи от непоръбени девици.
Така разяснява в уеб страницата си www.kevorkkevorkian.com последните събития в страната журналистът Кеворк Кеворкян.

Половин месец не могат да се оправят с неколцина диваци, които анексираха част от българската територия.
Те отхвърлят да слязат от кораба. Дори отхвърлят да бъдат разпитани.
А страната гузно си подвива опашката. Има ли въобще страна – останали ли са най-малко някакви останки от нея?
Гаменски ни шамаросват – на все по-кратки шпации. Американски военни завладяват завод в Чешнегирово – само че даже не се извиняват.
Може би страната би трябвало да им се извини, че няма трупове след блестящата им интервенция. Сега някакви пияндури се гаврят с страната.
А тя се хвали, че ще оправи с емигрантския напън – когато той се случи. Държавата напряко потъва – най-малкото, в случай че става дума за нейната чест и достолепие. Един келяв товарен транспортен съд ни зашлеви с тази истина…
От години един стон се стеле над всичко – „ Няма страна, няма страна! “. Чува се от пленниците на безкрайните тапи по пътищата.
Чува се от старците, редовно пребивани и ограбвани. Чува се от бедняшките села, издавени от язовири и реки. Няма по какъв начин да затиснеш устата на Живота – и тези думи се трансфораха в главната имитация на Прехода. Поне ги изчукайте на фасадата на Парламента – да ви е мирна съвестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР