ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Панов няма да попречи на никого, но ДБ бяха длъжни да имат такъв кандидат

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Времето не работи в интерес на Радев, само че той към момента има стабилен задатък " за харчене ". Ако Борисов реши ГЕРБ да дадат същинска борба на генерала, ще би трябвало по три пъти дневно персонално да пропагандира за Герджиков. Ако просто е решил да отбие номера с поддръжката към самостоятелен и да не подвигат доста олелия, това облекчава Радев. По-скоро обаче е първото и следва класическа предизборна акция с два коня, откъснали се надалеч пред главната група. Но и към момента много надалеч един от различен.

Кандидатурата на Лозан Панов е най-партийната отвън към този момент декларираните кандидатури на водачите на някои националистически обединения, без официално да е издигната от партия. Тя действително ще покаже какво е най-твърдото ядро от гласоподаватели, на което може да разчита " Демократична България ". Там потребността от правосъдна промяна се показва за фундаментална в пост-Борисов ерата, а нейно знаме несъмнено е Лозан Панов. И този избор можеше да послужи за добра " социология " на Демократична България, в случай че изборите за парламент не бяха същия ден.

Кандидатурата на Панов мъчно би навредила на резултата на Радев и в това време беше наложителна за партия с искания, отстояваща настойчиво водещата роля на правосъдната промяна, и която е време да се раздели с имиджа си на " бутикова ". В противоположен случай посоката ѝ е към прежната ѝ битност на обитаваща граничното пространство към 4-процентовата преграда.

Явяването на Панов по-скоро би се явило в ущърб на проф. Анастас Герджиков, само че много периферно и индиректно, и ще докара само до втръсналата констатация, че това, което имаме като десница, ще продължи да си живее в собствен двуполюсен модел на " достоверни " и " самозванци " пред любезно-безразличния взор на ЕНП.

Какво ще създадат гласувалите за Лозан Панов, в случай че той не стигне до балотаж? Най-вероятно нищо значително. Към Радев и Герджиков ще поемат еднообразно малко техни гласове, а множеството последователи на съдията няма да си създадат труда да идат още един път до изборната секция - още повече, че парламентарният избор ще се е състоял преди седмица.

Да се приказва за някаква сплотеност в лявото пространство също е невероятно. Ясно е, че интервалът е на любопитна за някои, само че изцяло безсмислена като социална изгода фрагментация на политическите сили.

Фолкпевиците не записват нова ария, а имат " нов план ". Така и пишман политиците ни с несериозното за парламентаризма " няма ляво, няма дясно " - напред на " центриските " планове. Подобен " девиз " може да се развее от някоя дребна локална коалиция за кметски избори в още по-малко обитаемо място. Иначе просто е неуместно...

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР