ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Петков и Василев хващат единствения възможен влак за политическо участие

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Кирил Петков и Асен Василев не хващат нито първия, нито последния трен за включване в политиката. Те хващат единствения вероятен трен. Двамата бяха дейна част от пропагандната акция на президента Радев за " свръхестествен триумф " на служебното държавно управление. Те " намерили " два милиарда, те спрели неправилните заеми от една банка (в която назначиха незабавно своите хора), те затворили кранчетата за източване на страната. Двамата младежи на междинна възраст имат в своята биография и други прояви на угриженост към фиска на страната. Миналата година те предложиха на тогавашното държавно управление план за половин милиард - да закупят и да внесат проби за Ковид, че да се тества съвсем цялото население. Инициативата им бе безмълвно отклонена. Петков и Василев не взеха половин милиард предходната година, само че тази година е на път да се окаже по-щедра за тях.

Това разяснява в обществената мрежа политологът проф. Огнян Минчев.

Засега в политическия им актив са записани - с изключение на героичните актове за избавяне фиска на страната при първото служебно държавно управление тази година - също и безапелационни обещания да " спрат кражбите ", да спасят пенсионерите и така нататък Казвам, че хванаха единствения вероятен трен за политическо присъединяване, тъй като поддръжката за тях е явно мощно прочувствена - афективна. Такива фигури оттатък океана носят прозвището sugar face поради способността си да провокират и да оползотворяват доверието на необятни пластове гласоподаватели. Ако се бяха впуснали в политическа кариера преди 3-4 месеца щяха да се провалят тъй като хората не ги познаваха. Ако отсрочат входа на политическата сцена за през пролетта - рискът да ги не помнят ще бъде огромен. Към забравата може да се причисли и озлоблението, което възходящ брой хора по това време ще са натрупали по отношение на патрона на двамата нови политици - президента Радев, който като се изключи че изчегъртва тъмното минало не е в положение да направи към този момент нищо по въпроса за ожесточаващата се национална рецесия - здравна, икономическа, политическа. Парламентарните циркове на протестните сътрудници на Радев след тежката зима ще провокират към този момент яд, а не подигравка като през днешния ден.
Ще съумеят ли Петков и Василев? Според мен - да. Те ще вземат от гласовете на няколко съществени партии и обединения - Българска социалистическа партия, Демократична България, Изправи се - и ще се изправят пред алтернативата в каква посока да вървят. Дали да бъдат мост за Радев по пътя му към мощна президентска власт при положение, че той завоюва втори мандат, или да бъдат самостоятелна - еманципирала се партия, стремяща се да построи към себе си настройка за едно ново ръководство в своя лична изгода (а не в интерес на Радев). Мисля, че ще изберат второто. Засега за тях е значимо да не влязат в дълготраен - систематичен спор със своите евентуални сътрудници за ръководство, защото от тях им следва да вземат гласоподаватели в поддръжка на личната си политическа групировка, която са на път да основат. Мисля, че те ще имат триумф, само че няма да го споделят с Радев. Защото шерването на триумфа им с него би означавало единствено да извадят неговите " горещи картофи " от огъня и с изгорени ръце да се примирят с второстепенна роля в бъдещите му политически проекти. Откъде накъде - не мисля...

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР