ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Шолц: Русия трябва да приеме, че важи върховенството на закона, а не правото на по-силния

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Искам да стана канцлер, това е залогът “, споделя Олаф Шолц, който ГСДП издигна като претендент за канцлер. Социалдемократите сега са на трета позиция в допитванията след ХДС/ХСС и Зелените.

" Да " на НАТО

В телевизионно изявление за Дъждовни води пред основната редакторка Мануела Каспер-Кларидж и репортера Джафаар Абдул Карим социалдемократът Шолц приказва за твърдите си правила: „ Към тях спада и моят ангажимент към отговорността, която Германия поема в границите на трансатлантическото партньорство в НАТО. “ Шолц загатва НАТО не току-тъй. Неговата позиция значи, че една от аритметически вероятните обединения няма да се реализира. Социалдемократите, Зелените и Лявата партия сега получават болшинство в допитванията, само че левите считат НАТО за отживялост и желаят да го закрият.

Границите в Европа не трябва да се трансформират със мощ

Политиката към страните на изток от Германия беше значима тематика в обширното изявление на Дъждовни води с Олаф Шолц. Каква позиция ще заеме във връзка с Путин, в случай че го изберат за канцлер? Шолц дава отговор, че с Русия от много време се водят диалози. Но в името на общата сигурност най-правилно е „ да се работи дружно с други сътрудници. “ Европа и Русия би трябвало да се върнат към спазването на критериите на Конференцията за сигурност и съдействие в Европа, счита той. „ Сред които, прочее, спада и ясно декларираното разбиране да се придържаме към правилото, че границите в Европа не трябва да се трансформират със мощ. “ Шолц споделя още: „ Имаме потребност от нова Източна политика. “ Той приканва Русия да одобри, че „ важи върховенството на закона, а не правото на по-силния. “

800 000 бежанци от Сирия да се интегрират в Германия

Редом с детайлираните си възгледи по разнообразни въпроси на вътрешната политика, Олаф Шолц счита, че пребиваващите в Германия към 800 000 бежанци от Сирия няма по какъв начин да бъдат върнати по родните им места. Според него, в този момент най-важно е тези хора да бъдат приобщени към Германия: всеки да получи положително обучение, да изучи специалност и да се интегрира в обществото.

Автор: Сабине Кинкарц
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР