ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

България – държавата, в която полицай уби дете на пешеходна пътека

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Дете умира на пешеходна пътека, пометено от самозабравил се служител на реда, явно уверен в своята безотговорност. Какво би трябвало да се случи, с цел да бъде натрапен най-малко някакъв ред в България, пита Б. Михайлова.

Вече привикнах централните вести по малкия екран в България да стартират с тежки произшествия, смъртоносни произшествия по пътищата и трупове. В други европейски страни мястото на тези вести е в профилирани рубрики, само че това е друга тематика.

Последният подобен случай с убитото от служител на реда на пешеходна пътека 8-годишно дете в пазарджишкото село Братаница в действителност преля чашата. Той е недвусмислено доказателство за това какво си разрешават някои служители на реда в България и демонстрира по какъв начин там разпоредбите нямат безусловно никакво значение – без значение дали приказваме за водач на рейс, служител на реда или министър.

Чувство за цялост и безотговорност

Някои служители на реда явно са привикнали да бъдат неприкосновени и да вършат каквото си желаят. И по какъв начин да е другояче, откакто те взимат образец от хора, стоящи по-високо от тях, и които са решили, че са над нещата. И откакто има безчет случаи на отървали се съвсем безнаказано причинители на гибел на пътя. Да си спомним единствено по какъв начин почина Милен Цветков.

Сега е погубен не прочут публицист, а детенце, „ изпречило “ се на пътя на „ бабанката “ служител на реда, за който явно разпоредбите не важат: минал е в отсрещното платно, освен това с доста километри над позволеното. И за какво не – нали е виждал по какъв начин и доста други го вършат.

Какво ли би трябвало да се случи, с цел да се откри най-малко някакъв ред в България – на пътя, в лечебните заведения или където и да било другаде. Без отмирисване на рибата откъм главата явно няма да стане, тъй като и последният служител на реда вижда чудесно по какъв начин безнаказано може да прави всевъзможни безобразия, без да го грози някакво наказване.

Става дума за дете, прекосявало по пешеходна пътека. Полицаят-убиец евентуално ще откри учредения да оправдае своето действие, нищо чудно даже да се отърве безнаказано, както доста други преди него са го правили. Моето персонално мнение е, че това е доста по-страшно от обичайна за България подготовка, че била най-бедната в Европейски Съюз. По отношение на реда и разпоредбите тя е по-скоро в Третия свят. Всеки, който се качи в публичния превоз и се запита къде са маските на близките, може да се убеди в това. Апропо – от през вчерашния ден към този момент ги ревизират, т.е. напълно в точния момент, имайки поради по кое време са въведени условията и от кой момент би трябвало да има подобен надзор. „ Наивни “ пасажери, които молят за спазването на разпоредбите, отнасят единствено хули, в това число от водачите, и доста бързо и те стартират да си затварят очите.

Ще бъде ли осъден виновникът?

Напоследък нито един възмутителен и драматичен случай в България, провокиран от безотговорното държание на водач, не е проследяван до дъно, с цел да се откри дали въпреки всичко виновникът в действителност е бил осъден. Всяко знамение за три дни – на следващия ден ще има различен.

Какво ще бъде наказването на служителя на реда, умъртвил дете на пешеходна пътека в Братаница? Със сигурност той е имал задоволително самочувствие да развие съответната скорост и да мине в насрещното – щом други като него вършат блестящи кариери, игнорирайки всички правила и решавайки, че са недосегаеми.

Това е България в Европейски Съюз през 21-и век.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР