ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Само очарованите от Слави могат да бъдат разочаровани от егоизма му

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Не, не съм отчаян от егоистичния ход на Слави Трифонов да предложи лично държавно управление без да зачете мнението на политическото посланичество на хората, взели участие дружно с него в основната борба по отстраняването на Методиевич от властта. Няма по какъв начин да бъда отчаян от някого, от който в никакъв случай не съм бил удивен. Доказал съм това с подписа си под многочислени лични изявления.

Не че се върша на Чърчил, само че той е планувал по какъв начин Сталин ще осребри присъединяване си в общата битка против по-голямото нацистко зло и все пак не се е отказал от общата борба в онази война. Чърчил ли е бил отговорен, че Сталин си е бил Сталин? Това е имал в наличност като инструмент на интернационалната сцена, с цел да спре надвисналата злополука на поверената му страна.

Да очакваш от Слави да не постъпи като Сталин в това отношение значи да не знаеш кой е той и що за его храни от началото на обществената си активност, заредено с упоритостта един ден да натрие носовете на всички в персонално качество – изключително на тези, които си ги вирят, съгласно него.

Много от дълго време е проумял, че политиката е тази, която може да му сбъдне фантазията. Поръчваше си скрито социологически изследвания за личното място в очите на хората като лидер на публично мнение. При едно очевидно такова допитване моя невзискателност се оказах водач, а той креташе много по-назад. Ужас ( за него)!

При единствената ми вечеря със Слави преди 20 години в самото начало на века, когато БТВ занапред формираше екип, той събра в един ресторант на софийската улица “Стара планина” и почерпи шепа хора от “елита” на малкия екран, измежду които бяха младите и още напълно неопитни Иван и Андрей ( които наставляваше с изключително настървение). В прав текст ни съобщи, че ние сме тези, които би трябвало да оглавим въпросното публично мнение. Така че индивидът си е имал проект.

Не го подценявайте. Винаги съм твърдял, че той е самонаправил се сполучлив българин, пристигнал от село, с цел да стане пръв в града – каквото и да приказват за ролята на кукловодите, конците, парите и впрочем съставни елементи от израстването му в шоубизнеса, а към този момент и в политиката. Балкански вид е на американското знамение. Рокфелер от Учиндол, единствено че не е почнал кариерата си като продавач на лъсната от него ябълка, а с продаването на мартеници ( какъв брой характерно българско!) в подлеза на ЦУМ, съгласно легендата.

Днес той има съображение на победи, в случай че не да “трифонизира”. Яхна вълната, за която без подозрение способства значително. Свърши работа като нож, който от времето на каменната епоха служи двуяко на човечество- може да ти помогне да се нахраниш, само че и да убиеш или да се самоубиеш.

Фактът, че желае да бъде селекционер на хора, които го превъзхождат по своето обучение и да ги предложи за собствен експертен кабинет не е просто резултат от изтребване на комплексите му. Това е тънка сметка за сметка на тези, които дебело акцентират неговата неопитност да прави политика макар големия си вкус да я възседне. На тях той им декларира, че може да не е виртуозен футболист като Меси, на който вождът на ГЕРБ “скромно” се оприличава, само че пък е притежател на тима, който може да убеди образованите да изоставят специалностите си и да му служат. Такива постоянно се намират, въпреки в никакъв случай да не съм ги разбирал по какъв начин могат да подтиснат превъзходството си и да го слагат в услуга на по-низш индивид, който не си е направил труда като тях да се образова и да научи езици, а постъпва като Вуте от вица. “Човек че наемем и отново че те таковам”, декларирал той на Пена, която му се присмяла, че не може да извърши заканата си да я такова.

Характерно е за евразийските империи да назначават образовани и можещи чужденци да свършат работа на султаните и царете. В тези империи на министерски постове са били наемани редовно специалисти от еврейско, немско, италианско родословие и даже от подчинените им етноси на Балканите и Кавказ. Което не прави монархиите на османците и на руснаците просветени и космополитни.

Очаровани от хода на Трифонов през днешния ден са не толкоз тези, които му гласоподаваха, които евентуално гледат в този момент със смесени усеща хазартното разиграване на гласовете им в тесния подтекст на предлагането те да бъдат изхарчени на ниска цена поради едното увъртане да прецакаш всички – и съдружници и врагове. Хитруването, да припомня, не е безусловно израз на просветеност. И примитивните същества умеят да хитруват – видяхме го като образец в политиката на оня, който Слави оказа помощ да бъде надхитрен и детрониран.

Истински очаровани са злорадите, които се самопровъзгласиха за мъдреци и предсказатели, че Слави ще ни финтира някак си. “Казах ли ви”, споделят в този момент те, като че ли някой си е правил илюзиите за дълготрайността на продукта с марката “Трифонов”.

Очаровани са най-много самите гербаджии. Не могат да се нарадват, че има и различен изверг на хоризонта, което прави техния потвърден изверг да наподобява като наивник и жертва на задаващото се по-голямо зло. Това е ре(д)акцията на гузните, които доста добре знаят, че заслужават наказването си да бъдат прогонени, само че няма да си признаят това. За тях Слави е сламката, която в този момент пребоядисват от Титаник на Ноев ковчег. Злобеят и раздават тъпи остроумия, отпред с техния водач, който се скъса да се хили самодоволно на специфична изява във връзка соловия ход на егоиста от Учиндол по отношение на компликациите, които той основава на същинските му врагове от демократичния набор на българското общество.

А на въпроса дали въпреки всичко ще има държавно управление, па въпреки и експертно ( за каквото от Движение за права и свободи от дълго време упорстват ) – с “легитимността” на единствено 9 на 100 от гласоподавените в България, прогнозата ми е: да, ще има. Тя се базира на същото, на което стъпва и в. “Файненшъл таймс”. Британския медиен ориентир за международния бизнес предсказва, че задаващите се многомилионни траншове от Европейски Съюз за България са задоволително съображение за триумфа на Трифоновия шантаж.

В случай, че тази прогноза се окаже вярна, не се учудвайте, в случай че ГЕРБ изчегъртат личното си засегнато самочувствие и поддържат “вражеското” ръководство. А Слави ще се изкаже в стила на своя съперник от Банкя, който в такива случаи обичаше да “скромничи”, че не може да забрани на никого да го поддържа.

Ако има нещо, от което гербаджиите схващат, това е транжирането на демократичната страна благодарение на тези траншове. Едва ли ножът на Слави може да ги изчегърта от тази софра, на която трайно са се настанили от повече от десетилетие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР