ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Александър Симов пред ФАКТИ: Избирателите просто не видяха смисъл от тези избори

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Според мен ниската изборна интензивност е ясно доказателство за едно – хората по този начин и не схванаха за какво трябваше да вървим на тези избори. Факт е, в този момент имаме разбъркване на върха и „ ИТН “ e спечелили. Въпросът обаче е, че разпределението на политическите сили е такова, че уравнението остава същото “.

Това сподели Александър Симов, депутат от Българска социалистическа партия, пред ФАКТИ . Свързахме се със Симов за коментар по отношение на изводите от парламентарния избор.

„ В доста връзки съгласно мен това беше едно на вятъра изпитание. Подобно ръководство, каквото занапред ще се сглобява - ще забележим дали въобще ще се сглоби, беше допустимо и в предходния парламент. Аз разбирам, че формулата „ избори до дупка “ е прелестна формула, когато някой не желае да поеме отговорност или желае да извие ръцете на българския народ, с цел да получи цялостно болшинство, само че съгласно мен гласоподавателите просто не видяха смисъл от тези избори. Понеже можем да влезем в догадка за трети и четвърти избори, мога от в този момент да предвиждам, че на всяко последващо гласоподаване, гласовете ще падат “, разяснява Симов.

„ Според мен оттова пристигна драмата с тази ниска интензивност. Никой не я очакваше, тъй като никой не си направи сметката, че хората дадоха гласа си в обстановка на пандемия първия път и сложиха съответни задания, които не бяха изпълнени “, счита още той.

„ Ние всякога обясняваме нещата с времето, с отпуските, с ваканцията, с Covid рецесията. Предният път се говореше, че интензивността е относително ниска поради това, че изборите се организираха в обстановка на съвсем цялостен локдаун. Сега единствено времето да ни е пояснение, значи да сме слепи за достоверните процеси, които протичат в българското общество. Не можем да кажем, че хората, които са излезли пред урните на 4 април, всичките са на морето – безгрижни, удовлетворени и радостни и радостно гледат слънцето, без да се интересуват от това, което става.

Истината е, че уравнението наподобява по безусловно същия метод, както изглеждаше в предходния парламент. Тогава какъв беше смисълът да вървим на нови избори. Да, „ ИТН “ са спечелили и заслужават да бъдат поздрави за положителния резултат. Оттам нататък обаче, това, което на желаеха да създадат в предходния парламент, ще би трябвало да създадат в този, другояче ще вървим към нови избори. Тогава ви убеждавам, че в случай че те са през зимата, идващото пояснение за ниската интензивност ще е, че всички карат ски или вършат снежни индивиди “, безапелационен беше Симов.

Машинното гласоподаване, той разяснява: „ От тази изборна нощ за мен има една красива картина – редът, спокойствието при предаването на протоколите. Бързо, тъкмо, правилно. Членове на комисии, които бяха привикнали да си взимат 2-3 дни неплатен отпуск, единствено и единствено да могат да си предадат протокола, сега отидоха, предадоха протокола и всичко е наред. Никакви гафове с машините нямаше. През целия вчерашен ден чувам нагнетяване на напрежение, че машините са една ли не като тези от кино лентата „ Терминатор “, че стартират да се взривяват една след друга.

Ние нямахме проблем с машинното гласоподаване. То потвърди своята полза. Доказа и това, че някой хора не могат да го употребяват, че още не са намерили механизмите, по които да купят гласове. Машинното гласоподаване проработи. Към момента това е подобаващия вид за България “.

В края на диалога Александър Симов отговори на въпроса какво ще бъде мястото на Българска социалистическа партия в идващия парламент: „ Мястото на Българска социалистическа партия е същото като в предходния парламент. Ние не се представихме задоволително добре, само че не съм го и очаквал. Времето за акцията беше малко, нямаше някакво коренно разбъркване на настройките от 4 април до момента, с цел да можем да кажем, че в този момент сме имали шанса да блеснем като звезда. Българска социалистическа партия е със същите позиции и със същата поръчка – подготвени сме да приказваме със всяка партия, която ни потърси за поддръжка. Тази поддръжка обаче няма да е безусловна. Тя ще е на база на програмни и съответни хрумвания. Оттук нататък няма да се мине с безмълвие! “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР