ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Георги Георгиев, БОЕЦ пред ФАКТИ: Целеше се буквално да бъде затворена устата на хората, които критикуват правителството

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 15 февруари Видинският областен съд излезе с дефинитивно оправдателно решение за ръководителя на гражданско съдружие „ БОЕЦ “. „ Георги Георгиев е дефинитивно оневинен по повдигнатото му обвиняване за предаване на заблуждаващи знаци за паника посредством подвеждаща информация, че на медицинските лица във видинската МБАЛ „ Света Петка “ се отхвърлят проучвания за ковид “, оповестиха от БОЕЦ. Припомняме, че против Георги Георгиев предходната година беше заведено наказателно дело за всяване на суматоха по отношение на рецесията в ковид при първата вълна във Видин.

За да приказваме за това решение на окръжния съд във Видин, за обвиняването и самото дело, от ФАКТИ се свързахме с Георги Георгиев от БОЕЦ.

„ Това е един в действителност героичен акт на самостоятелни български магистрати – съдии. Безспорен е опитът на прокуратурата за очевидна принуда, за напън над правосъдната система – имам поради над следствието, над прокуратурата, а най-вероятно и върху съда. За съда не мога да настоявам, защото нямаме съответни доказателства, само че за следствието и прокуратурата съм директен очевидец. Репресии и напън за тези хора, които са нарочени като неуместни или като врагове на ръководещата ни мафия, да бъдат смачкани, устите им да бъдат затворени, а в съответния случай и истината за мракобесните дейности на държавното управление и на НОЩ, за техните неточности, които плащаме с човешки животи, да бъде скрита “, разяснява Георги Георгиев.

„ Това, което от БОЕЦ направихме при започване на април предходната година, беше да покажем една процедура да не се тестват контактните лица, в това число и медици, която в действителност докара до гърмеж на болестта във Видин и освен там. В началото на пандемията може би това беше единственият инструмент на всяко едно държавно управление да може да въздейства и да ограничи по някакъв метод болестта - тестването и изолирането на контактните лица, на инфектираните. Това не беше направено и докара до гърмеж на болестта във видинската болница, която се трансформира в източник на болест. Съответно от болничното заведение посредством лица, които са лекувани там, няколко старешки домове, десетки медици и стотици жители бяха инфектирани. В един миг Видин беше преди всичко в страната по брой инфектирани жители.

Тогава БОЕЦ алармирахме за това нещо. Буквално стремително, за часове прокуратурата ми повдигна обвиняване и образува дело по бързо произвеждане. Много бързо този път се задейства правосъдната система, предизвикана от прокуратурата. Беше извършен напън, тъй че неотложно да бъдат повдигнати обвинявания, неотложно да бъде импортирано в съда това обвиняване, с цел да бъда репресиран, с цел да бъда преследван по този противен метод, да бъдем оповестени за лъжци, да бъдем оповестени надали не за терористи, за хора, които заплашват или посредством своите дейности предизвикат боязън и опасност. Влизайки в правосъдна фаза обаче, за по-малко от една година съдът извървя своя път до последна инстанция. Това решение, което обявихме, е на последна инстанция и удостоверява присъдата „ почтен “ от предходната инстанция. С това делото завърши, само че не и дейностите свързани с него, тъй като в този момент БОЕЦ ще заведе дело - и аз персонално, против прокуратурата за тази принуда “, описа Георгиев.

„ Делото ще бъде по Закона за отговорност на страната. Ще бъде за принуда и за претърпените вреди както от мен като жител, по този начин и в качеството ми на ръководител на БОЕЦ. Аз съм уверен, че обвиняванията бяха повдигнати тъкмо поради това ми качество и поради дейностите на БОЕЦ “, добави той.

На въпроса дали е очаквал оправдателното решение, Георги Георгиев отговори: „ Вярвах, че съдът ще се произнесе заслужено. В случая, като приказваме за правдивост, имам поради точно това – да оправдае мен, да обори всички изказвания на прокуратурата. Вярвам, че това ще се случи, тъй като по принцип имам вяра, че българският съд е последният рубеж на правораздаването в страната. Разбира се, и съдът има своите гнили ябълки, само че от там идват тези обективни решения, това е единствено едно от извоюваните каузи на БОЕЦ от последните години. Осъдихме и прокуратурата, и Министерство на вътрешните работи, и КПКОНПИ, и Национална агенция за приходите, и така нататък, точно с помощта на тези самостоятелни магистрати в правосъдната система, които отстояват нейната самостоятелност. Въпреки натиска, макар репресиите и поради тях не би трябвало да го забравяме, тъй като доста от тези изявени магистрати, съдии, следователи – знаете, следовател Бойко Атанасов, арбитър Лозан Панов, точно поради своята активност и самостоятелност, те също са подложени на репресии и на гонене “.

За значимостта на това решение, Георги Георгиев сподели: „ Безспорно в хода на делото беше потвърдено, че всичко това, което от БОЕЦ извадихме като информация, като обстоятелства, като данни и събития, случили се във Видин и освен там – такава беше практиката на национално равнище, е безспорна истина, че следствията идват от дейностите както на НОЩ, по този начин и на държавното управление. Това решение е значимо още тъй като е първо, произнесено на последна инстанция. Миналата година прокуратурата повдигна няколко сходни обвинявания, няколко обвинявания по същия този мракобесен член 326 от Наказателен кодекс. Целеше се безусловно да бъде затворена устата на хората, които се пробват да подлагат на критика държавното управление, дейностите на НОЩ или да изнасят неуместна истина, както в тази ситуация с видинската болница. Всички тези каузи към този момент могат да употребяват това наше решение в интерес на обвинените. Тоест тези хора могат да се възползват от това решение, което към този момент е реалност, с цел да потвърдят и своята непорочност “.

„ Важно е и тъй като жителите още веднъж доказахме, че сме по-силни от мафията, че би трябвало да имаме вяра на личните си сили, че можем да се борим и да водим борби против това зло и да печелим тези борби. Това също е символно и знаково “, добави ръководителят на БОЕЦ.

На въпроса какво следва да се случва измежду редиците на гражданското съдружие „ БОЕЦ “, Георги Георгиев отговори: „ От години БОЕЦ имаме своето решение, което отстояваме, да не участваме в изборите като претенденти. Нас няма да ни видите нито в депутатски листи, нито измежду спряганите за министерски кресла. Нашата борба не е за властта, само че това не значи, че ще стоим в профил и ще гледаме. Напротив, БОЕЦ сме извънредно дейни. Буквално до края на тази седмица следва едно ново разобличаване. Не желая да звуча сензационно, в противен случай, само че това разобличаване ще бъде обвързвано с нашите поредни дейности по отношение на „ Турски поток “ и освен. Ще бъде обвързвано още с един голям корупционен скандал, който вместо да затихне, в този момент ще гръмне с нова мощ безусловно до края на седмицата.

В четвъртък пък ще проверим на място във ВКП какво се случва с няколко наши каузи и то от последната една година. Навършва се една година от „ Барселона Гейт “, една година от датата, в която испанският ежедневник „ Ел Периодико “ разгласи, че в каталунската прокуратура има формирано произвеждане против Бойко Борисов и още няколко български жители за пране на пари. Тогава внесохме сигнал към българската прокуратура. Внесохме и още няколко сигнала, както и последния ни сигнал за Константин Пенчев по отношение на разкритията на „ Биволъ “.

„ В идващите седмици ще продължим с разкритията на закононарушения на ръководещата мафия, само че също ще се включим интензивно и в подсигуряването на вота на българските жители. Ние имаме своя опит в това нещо. Или ще се записваме самите ние като наблюдаващи, или ще се записваме към някой от към този момент записаните субекти, с цел да можем да проследим изборите и освен да проследим, а и да подсигуряваме посредством нашето присъединяване на място, че там, където има наши представители, няма да се случат изборни измами “, сподели още той.

В края на диалога Георги Георгиев от БОЕЦ акцентира: „ Отдавна изборните измами обаче не се случват по този начин всеобщо в изборните комисии. Изборните измами се случват на равнище „ Информационно обслужване “, на равнище държавно управление и следен избор през държавна администрация и така нататък Все отново това, което можем да създадем в секциите, сме длъжни да го създадем и ще го създадем “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР