ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Росен Миленов: Много хора си тръгнаха от властта и сега си харчат заграбените милиони, така ще стане и с Борисов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Съдебната власт е капсулирана и затворена за жителите и обществото, само че пък е мощно отворена за кадруване от страна на корумпирани политици, престъпни предприемачи, магистратска шуробаджанащина и специфични служби, които в никакъв случай не са се отказвали от ченгесарските способи. Зависимите съд и прокуратура през последните 30 години проспаха грабежа на 200 милиарда лева директни вреди за страната.

Назад във времето, на доста политици им желаеха оставка и те си потеглиха от властта - Орешарски, Първанов, Станишев, Костов, хората на царя, само че в този момент харчат заграбените милиони на мира, по този начин ще стане и с Борисов. Боклуците са над закона, а народът е под полицейския ботуш. На великите сили такива като Пеевски и Борисов им правят съвършена работа. Пеевски на свободния пазар и една касетка с домати не може да продаде.

Това споделя пред " Фрог нюз " някогашният чиновник на ДАНС и настоящ уредник на " Референдуми за правдивост " Росен Миленов.

- Г-н Миленов, пишете по какъв начин са овладяни съда и прокуратурата от мафията. Обяснете на нашите читатели?

- Днес овладяната страна, в това число и правосъдната власт е реалност. Това се случи целеустремено, поредно и вървеше паралелно с политическите и стопански промени, само че да сме почтени - правосъдната система е била подвластна и преди 89-та от мощните на деня, а точно – номенклатурата тогава. Да, през днешния ден ситуацията е трагично, тъй като Темида може да я заобиколят тарикати от всички равнища на незаконната пирамида, задоволително е да могат да си платят.

Големият проблем е, че правосъдната власт е капсулирана и затворена за жителите и обществото, само че пък е мощно отворена за кадруване от страна на корумпирани политици, престъпни предприемачи, магистратска шуробаджанащина и специфични служби, които в никакъв случай не са се отказвали от ченгесарските способи.

Висшият правосъден съвет – органът, които ръководи цялата правосъдна власт – всички прокурори, следователи и съдии, в това число избира тримата огромни – основния прокурор, ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд се образува напълно на порочна основа – зависимости, престъпни услуги и партийни сделки. В поддръжка на тези изказвания посрамвам следните образци – областен прокурор, който е „ пазил “ кмета на Бургас в продължение на 10 години до момента в който краде милиони от публични поръчки с компании на локални депутати, е повдигнат от последните за член на Висш съдебен съвет от парламентарната квота на ръководещата партия. Друг образец е днешния представляващ Висш съдебен съвет господин Магдалинчев - за повторно член на съвета. Същият години наред ръководеше отделението във Върховния административен съд, което се занимава с концесии (където комисионните доближават до 200 милиона), публични поръчки (бутиковата корупция на политиците с флагман Бойко Борисов) и управлява актовете на централната изборна комисия (ЦИК), която така и така си е на ръководещите, само че за бетониране на изборните операции, е овладян и съда с наш човек. За добре свършена работа, ГЕРБ издига Магдалинчев от парламентарната квота за член на Висш съдебен съвет.

При избора в Народното събрание на претендентите за членове на Висш съдебен съвет, същите са подкрепени и от опозиционните партии, тъй като след това услугата е върната, когато опозицията издига свои претенденти за членове на Висш съдебен съвет. Тези негласни сделки за взаимна поддръжка на ръководещи и съпротива се придвижват след това при избора на тримата огромни към този момент в самия Висш съдебен съвет. Затова се стига до обстановка, при която основния прокурор се избира от най-скандалния и огромен олигарх в България Делян Пеевски. Е, да поясним, че зад Пеевски стои новата остаряла държавна сигурност, ръководена от Ахмед Доган и неговите съветници – сегашни и някогашни ръководители на специфични служби – Иван Драшков, Цветлин Йовчев, Стоян Денчев и други знайни и незнайни полицаи. Тези полицаи са на всички места - към президента, министрите и лицата с икономическо въздействие.

- Защо и през днешния ден е толкоз мощна приватизираната държавна сигурност?

- Просто е – хората, които в последните три десетилетия се събуждаха със фабрики, банки, апетитни крайбрежни парцели, висши постове в страната, елементарно си изкушават на всевъзможни пороци, а „ биг брат “ не спи - фотоси, клипове, документи, сведения от сътрудници, само че не такива като от едно време на идеологическа основа, а корумпета, подготвени на всичко с цел да запазят кожата си. В същите тези служби се документира по какъв начин ръководител на областен съд предизвестява обект – контрабандист на алкохол за следствие, че е подложен на надзор (подслушва се) и този магистрат към този момент е в ръцете на кукловодите, само че по страшното е, че го чака шеметна кариера. Защото са нужни подвластни, алчни и послушни хора, които да крепят мракобесната политико-олигархична система.

Реторичен въпрос - какъв брой подвластни са магистратите от политиците? Толкова, че ръководителят на Софийски градски съд (СГС) Георги Колев се обажда на вътрешния министър, тогава Цветан Цветанов, с цел да го пита дали избран върховен началник в държавната администрация би трябвало да се подслушва, а законът делегира това право само на съда, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с правата на жителите. Същият по-късно, за вярна работа към ръководещата партия, получава поста ръководител на Върховния административен съд. Ясно е, че двете дебели момчета - Борисов и Пеевски - са смачкали лудо конституционните правила, спортните процедури и прозрачността. Разбира се, пред безучастния взор на цялото общество.

Така образувания незаконен Висш съдебен съвет избира всички административни ръководители в правосъдната система – районни, окръжни, апелативни прокурори и ръководители на съдилища, а от тези административни ръководители зависи професионалната кариера на всеки прокурор и арбитър в България. Заключение – не чакайте правораздаване за мощните на деня, до момента в който всичко не се разформирова или изрине. И в случай че преди магистратите бяха интелигентни и корумпирани, с слагането на Иван Гешев на поста за основен прокурор, започнаха към този момент да са корумпирани и елементарни, т.е. още по - рискови за страната и обществото.

- Какво проспаха подвластните съд и прокуратура през последните 30 години?

- Грабежът на 200 милиарда лева директни вреди за страната. Всички българи, съвременници на прехода го видяха – престъпна приватизация, неравностойни заменки за всички апетитни парцели, контрабанда за десетки милиарди, концесии за жълти стотинки, кухи европроекти, а през днешния ден - бутикова корупция при публичните поръчки, където от покупката на кламера до лота от автомагистрала, всичко е крепко крадене - 10 милиарда лева годишно. Но по - страшното е, че проспаха да наложат санкции на виновниците за този обир, с които да се реализиран задачите, заложени в Наказателния кодекс, а точно - да се превъзпита виновника и да се респектират останалите членове на обществото. Това деморализира цялото общество, най-много изредилите се до момента държавни ръководители. Резултатът - цялостна институционална съсипия, което е повода през днешния ден във властта да се подвизават потвърдени нарушители.

- Какви са вашите оферти за промени в правосъдната власт?

- Към сегашния миг, отчитайки подправената политическа среда, крахът на държавността и неналичието на гражданско общество, единствените оферти, с които може да се обезпечи независимостта, отчетността и отговорността на правосъдната власт са:

1. Пряк избор от народа на основния прокурор, ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд и опция за тяхното отзоваване когато и да е на четиригодишния им мандат;
2. Пряк избор от народа на половината от членовете на Висшия правосъден съвет и опция за тяхното отзоваване когато и да е на четиригодишния им мандат;
3. Пряк избор от народа на инспекторите в Инспектората към Висшия правосъден съвет с опция за отзоваване когато и да е на четиригодишния им мандат.
Ако това не се случи, правосъдната власт, както и цялата държавна власт ще продължат да имат автократична и олигархична легитимност, само че не и демократична.

- Продължавате ли да твърдите, че ДАНС работи за Доган, Пеевски и Борисов? Какви са доказателствата?

- Да! Председателят на ДАНС Димитър Георгиев беше дисциплиниран преводач на Борисов преди 20 години, през днешния ден е дисциплиниран началник на организацията. Зам. - ръководителя Недялко Недялков пък постоянно е бил дисциплиниран на Делян Пеевски. С наличния информативен, кадрови и механически запас, организацията може да пресече всички незаконни схеми на ръководещите, за които към този момент и дребните деца в България приказват, само че не го прави. Всичко събрано там се трансформира в компромати, които отиват при Пеевски, Доган, Борисов, политико- инженерните кръгове и бетонират нарушителите във властта с така наречен омерта. Тази политико-олигархична работа, с бюджет от 150 млн. лева за 2021 год., е изключителна нездравословна за националната сигурност и би трябвало да се закрие мигновено.

- Решение ли е разсекретяване на цялата налична информация в ДАНС?

- Да, и това е наложително да стане през днешния ден, не след 10, 20 или 50 години, с цел да развалим омертата на корумпирани политици, служители, престъпни предприемачи и пробити магистрати. Същото се отнася и за осведомителните масиви на службите към Министерство на вътрешните работи като ГДБОП. Това е една от предпоставките да бъдат арестувани петнадесет хиляди български жители, които с изключителна смелост, поредност и увереност в незаконните си дейности унищожиха България. Те са в пирамидална конструкция – 70, 500, 15 хиляди или проведената престъпност в България, в основата на която са към 300 хиляди политически и стопански клиентелисти. Не се ли случи това наказателно гонене, нищо в никакъв случай няма да се промени в страната, тъй като в тинята и смрадта единствено на свинете им харесва. Разбира се в първите арестувани би трябвало да са Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Иван Гешеви, към 150 магистрати, някогашни и сегашни шефове на служби и всички олигарси.

- Ще се разбере ли от българите кой и по какъв начин унищожи България!

- Българите и в този момент знаят имената им – това са тези, които управляваха страната през последните 30 години и виждат откраднатото от тях и техните съдружници – престъпни предприемачи с лимузините, с палатите, с банките, с резиденциите и с офшорките, цялостни със стоици милиони. Но би трябвало да схванат детайлностите за сделките, отчисленията, офшорките, т.е. по какъв начин са били безочливо лъгани и манипулирани, от тези, на които са дали своят вот доверие. Трябва да схванат в кои ловни хижи и яхти са ставали назначенията на министри, шефове на държавни организации, магистрати и са договаряни огромните незаконни афери, по какъв начин единствено един олигарх краде по 20 млн. на седмица - това не са 20 % понижение на сиренето в огромните търговски вериги, а 20 млн. лева, елементарният човек даже не може да си ги показа.

- Кой стои зад Пеевски? В едно изявление твърдите, че го държат и руснаците, и американците. С какво?

- Зад Пеевски, зад Борисов и зад всеки, който е построил мрежа за престъпно политическо и икономическо въздействие стоят ползи. Същото се отнася и за великите сили - те преследват техните национални ползи, несъмнено, завоалирани под дипломатичния език, че желаят господство на закона, народна власт, диверсификация и така нататък Та нали с благословията на американците Иван Гешев беше назначен за основен прокурор. Вижте - и леви и десни, и жълти и лилави, се редят и в източното и западно посолство на опашка, продават националния интерес за жълти стотинки, топят се едни други, единствено и единствено да получат индулгенция и необезпокоявано да крадат страната си. Цената на тези изменничества е огромна и постоянно се заплаща от народа – заробващите контракти за американските централи, 1,5 милиарда лева от плана АЕЦ Белене, поделени сред политиците, управлявали през последните двадесет години и енергийни олигарси като Богомил Манчев, 2 милиарда лева за изтребители по време на рецесия, когато хиляди българи остават без работа и така нататък

На великите сили такива като Пеевски и Борисов им правят съвършена работа, тъй като са концентрирали извънредно огромен властови и стопански запас и по едно и също време с това са мощно компрометирани. Колко комфортно - с двама индивида управляваш цяла страна в твой интерес, т.е. интереса на великите сили.

И различен път съм го казвал, че Пеевски на свободния пазар и една касетка с домати не може да продаде, в случай че зад него не стои Доган и цялата държавна машина.

- Как ще коментирате думите и дейностите на шефа на Министерство на вътрешните работи Терзийски, съгласно който няма отговорни за насилието над жители по време на летните митинги?

- Този е явен - комплициран е там, с цел да пази нарушителите, облечени във власт, несъмнено с 2 милиарда лева бюджет на данъкоплатците. Цялата професионална кариера му е такава – поръчки, слагачество и схеми. Лошото е, че и при редовите чиновници има доста черни овце. Наскоро жандармеристи бяха споделили на татко ми, че са им изпочупил колата на митинга и че малко ми е било месец и половина с патерици, а трябвало три месеца да бъда, тъй като по този начин ме възпитал. Ако някой се радва на това -да, кракът ми беше строшен в коляното, от Министерство на вътрешните работи болница при ареста ми споделиха, че ми няма нищо, три дни се влачех със строшен крайник в следствения арест, раздробих костта и хрущяла. Костта заздравя, само че хрущялът ще остане по този начин за цялостен живот, тъй като не се възвръща - коляното при повече вървене и при влажно време се втвърдява. Прокуратурата ми повдигна обвиняване, след това се оказа, че в моите дейности няма данни за закононарушение, само че все пак бях обвинен, направиха ми и престъпна регистрация. Но по този начин е - животът продължава, боклуците са над закона, а народът е под полицейския ботуш.

- Има ли заряд в продължаващите митинги?

- Зарядът е ентусиазмът, постоянството и несломимостта на хората, които всяка вечер са на улицата при минусови температури.
Тези дни следва да се организира митингът под номер 200. Актуален ли е още лозунгът " Мутри вън! "?

На улицата към този момент се чуват и други лозунги като „ почтена присъда “, т.е. че би трябвало да се носи наказателна отговорност и мисля, че е доста по- прецизен. Назад във времето, на доста политици им желаеха оставка и те си потеглиха от властта - Орешарски, Първанов, Станишев, Костов, хората на царя, само че в този момент харчат заграбените милиони на мира, по този начин ще стане и с Борисов. Вижте напримерно Цветанов, против който всички скачаха - през днешния ден същият се изживява в ролята на герой за правдивост, само че асансьорът продължава да му се качва в спалнята. Къса е паметта на народа, само че за сметка на това е безгранична безочливостта на политиците.

- Какво ще се случи на парламентарните избори през април?

- Каквото реши народа! Но като виждам партиите от ръководещото болшинство по какъв начин към този момент разкешват по страната, по какъв начин задействат потребителската мрежа от компании и държавни служители, постоянно абонирания ромски избор, солидно финансово гарантиран, дейностите на тяхната централна изборна комисия и техния математик с осведомително обслужване, апатията на гласоподавателите, подправените политици на сцената, изобщо не са добре нещата.

Интервю: Красен Бучков

Източник: FrogNews
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР