ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

По-лоша ли е 2020 г. от Хитлер

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Авторитетното списание TIME задраска 2020 година, определяйки я като „ най-лошата година в миналото “. Това е петият червен знак „ Х “ от историческата поредност, непокътнат за някои от най-лошите врагове, с които човечеството се е сблъсквало в историята на списанието. За първи път той се появява върху облика не на различен, а на самия фюрер – Адолф Хитлер, в годината на неговата гибел. Седем години по-рано, през 1938, същият украсява корицата, апетитен за „ Човек на годината “. И с цел да не обвиним ненужно изданието в двуличие, въпреки всичко ще посочим, че те още в зората на Втората международна война дефинират Herr Wolf като „ най-голямата заплашителна мощ, пред която е изправен демократичният, свободомислещ свят през днешния ден “. Точно 75 години по-късно, същият този, или доста по-демократичен и свободомислещ свят беше изправен пред тежкото тестване да си стои у дома. Може би от свободолюбие, индивидът видя концлагер в затворения мол и по-страшен от всеки различен всеобщ палач във вечерната емисия вести.

Определението за зло нараства прогресивно. Всяко ограничаване над нашата неприкосновена егоистична същина е зло. Зло е обществото, задето задава рамки за държание, зло е държавното управление, тъй като ни управлява, злобен е моралът, тъй като е подправен обществено конструиран план, цветът на кожата и полът ни са зли, тъй като ни разделят и прочие За актуалния либерален свят, може би, еднолично наградата за максимален изверг носеше Хитлер, до появяването на вируса. Леко неуместна е приликата сред здравна рецесия и газова камера, само че нарасналата сетивност на индивида от 21 век разбърква здравия му разсъдък, в който полюси и понятия се разминават.

На кого повече наподобява коронавирусът? Вторият знак, задрасква лицето на Саддам Хюсеин през 2003 година, мотивът е началото на войната в Ирак. И до през днешния ден тя остава най-отразяваният боен спор в медийното пространство, а основните думи за нея са „ бомбардировки “, „ всеобщи престрелки “, „ детонации “, „ вандализъм “, „ грабежи “, „ вреди “. Повече съответстват с изложение на случилото се също през 2020 година придвижване в поддръжка на „ черните “ животи, само че би било немислимо едно, представяно за спокойно и хуманно, придвижване да се маркира като изверг. Само ще споменем останалите два исторически хикса, това са кориците от 2006 година, когато американските сили убиха Абу Мусаб ал-Заркауи, водача на Ал Кайда в Ирак, а най-скорошното потребление на „ Х “ беше през 2011 година за убийството на Осама бин Ладен.

Кое подреди 2020 година паралелно до най-безспорно мерзките персони в актуалната история? Ще кажете, че е убийството, само че ликвидиране ли е, в случай че килърът не е от плът и кръв и не носи правна и морална отговорност? Ще изчезне ли коронавирусът с калиев цианид (не опитвайте у дома!), може ли той да бъде обесен, разстрелян? Общото сред холкоста, терора и ковид-19 е страхът. Причината е разградената и деформирана визия за публичен зложелател, с помощта на всеобщите медии.

Дългогодишният мир в Европа с начална дата гибелта на Адолф Хитлер, поддържан с редица договорни връзки и учредяването на интернационалните организации, беше заплашен от споровете в Близкия изток. След като Западът упражни надзор там и се намести трайно политически, всяка световна опасност беше отстранена. И сами виждате по какъв начин фокусът се измества географски, само че рецесията остава в домовете ни, посредством осведомителните излъчвания. Не е 2020 годината, която заслужава червен хикс, само че ще си изчакаме за корица на TIME със задраскана на нея корица на TIME.

Източник: jesuisjosephina.wordpress.com
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР