ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

На българите все им е виновен някой

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Божидар Чеков

Казва го известният професор Иво Христов. Ще го копирам тъй като се приказват погрешни неща по отношение на ролята на Франция за прекъсване на блоковете на централата в Козлодуй.

Какво Кунева е подписвала и против какво, не знам. Който знае - да го каже и потвърди. Аз пиша единствено това в което съм сигурен. Франция е най-важният в света производител на атомни реактори и се бори макар съпротивата на еколозите да резервира използването на атомна сила, в това число и в България. Но тук нещата са обгърнати в мъглата на догатките, предразсъдъците и неналичието на видимост. Нещо всекидневно несъмнено.

Слуховете, че Франция е затворила блокове в Козлодуй не са правилни. Най-големият съперник на Козлодуй беше и си остава Гърция. Гръцкото лоби на Запад разгласява неведнъж публикации описващи заплахата, която съставлява българската атомна централа. Един французин - капитан Кусто снима два кино лентата в Козлодуй под мотото " заплаха ".

В България означиха единствено обстоятелството, че " французин " е пуснал по международната мрежа версията " Козлодуй е опасност за Европа ".

Капитанът беше монегаски гражданин и не защитаваше ползите на Франция. Фактически той беше недостижим. Никой не изясни, че капитан Жан Ив Кусто е отпред на АМЕРИКАНСКА ФОНДАЦИЯ на територията на МОНАКО, която прави филми извънредно против съветски ползи.

Като се стартира от изтребване на китове и се стигне до атомните централи. В това време френските инженери правеха постоянно инспекции в Козлодуй и рапортуваха пред Европа, че всичко е ок. Този факт никой не видя.

От политическа позиция, единоборството сред Франция и Германия, бе нарушено от злополуката във Fukushima. От научна и индустриална позиция, Берлин изоставаше доста пред Париж.

Японското злощастие пристигна положително пристигнало за Меркел, с цел да хвърли пешкира във връзка с атомната сила и да завоюва по този метод гласовете на " Зелените ". Отварянето на мините за въглища и използването им за сила замърсяваше въздуха повече от атомните централи, само че гарантираше властта още няколко години на партията фрау Меркел.

Японското и немско решение бяха последвани от други страни в Света. Френските експерти започнаха да губят поръчки, които бяха запланувани. Една от очакванията им за развиване на атомната сила беше България, само че българските ръководещи, преследвани от опозицията се оглеждаха и ослушваха кой по-голяма комисионна да вземе.

През това време SIEMENS, ROSATOME, FRAMATOME подписваха контракти за градеж на реактори в Унгария и Словакия, без никакви русофобски или антифренски настроения.
Най-накрая българите се наканиха да купят американски реактор от Westighouse, без търг и без конкурс. Нищо че производителят, към този момент е банкрутирал веднъж.

Важното е, че е американски. Така и със самолетите. За какво ни са, няма значение. Американски са! " Ремдесивир " не лекува, само че България се натовари с 32600 дози за 12 милиона $ от една изумена от изненада американска лаборатория.

Министърът на опазването на здравето въобще не си зададе въпроса - за какво Франция не закупи нито една доза. До изборите купувачите от ГЕРБ единствено няколко тона американска паста за зъби остава да купят, с цел да се крепят на власт най-малко още 5 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР