ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Бдителност и подозрителност са две различни неща

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В последните 100 години няма сходен на сегашния интервал в историята на човечеството. Във войните е имало повече жертви, само че те са били съзнателно причинявани. Повече от 12 месеца целият свят стъпва на пръсти по една ледена кора, чиято стабилност е непредвидима. Всеобщата неопределеност и боязън сковават лека-полека живота, който познавахме. Въпреки това в съзнанието ни тлее вярата, че не сме обречени и рано или късно ще бъдем избавени от COVID-19. Затворени в най-тесния вероятен кръг, в името на оцеляването, ние се питаме непрекъснато – кой ни аргументи това злощастие. Китайците не стопираха да лъжат и крият аргументите за болестта. Те не позволяват никаква интернационална анкета да посети лабораторията в град Ухан.

Не всички хора са способни да устоят душевен на сегашното напрежение. В по този начин създалото се пространство, без изясненост по отношение на сегашното, още по-малко към бъдещето, плъзнаха десетки проповедници на " Световния скрит план ". Някои от тях даже си пробиха път до телевизионните екрани. Те имат пояснение за всичко. Нищо не било инцидентно. Спете умерено, деца, не вярвайте на никой. В крайник с тях, интернет мошеници пуснаха в оборот по мрежата хапчета, подпомагащи имунната система. Без лекарско наставление, само че с цени с Данък добавена стойност. Върху цялата тази неразбория блесна незаконната покупка от 32500 дози " Ремдесивир " за близо 12 милиона $ от българското министерство на опазването на здравето. Имало доктори, даже професори, които го препоръчвали за " предварителна защита ". Превенция е френска дума - " prevention ". Тя значи авансово деяние. За да не се разболее човек не е ли по-добре да се храни отмерено и да спи добре, вместо да си бие инжекция за 810 лева? Да бъде ясно - " Ремдесивир " е лекарство - да, само че изключено от листата на лекуващите COVID-19! Ако лекар, шеф на държавна болница, го предлага, той прави корупционен акт, тъй като получава комисионна от продажбата му! Подобно деяние във Франция и Германия носи правосъдна отговорност.

В тази нездравословна атмосфера – на кого да имаме вяра? И има ли място за религия, когато отвред ни дебнат мошеници и крадци? Вярата е последното нещо което ни напуща. Тя към момента е жива. Доказват я всеки ден лекарите и сестрите от " първа линия ". Студентите доброволци, които оставят ученето и надяват белите престилки. Лекарите пенсионери, които се връщат при сътрудниците си. Полицаите и пожарникарите, които возят инфектираните от вируса. Взаимопомощта и солидарността зареждат вярата. Нито ние, нито човечеството е обречено, до момента в който хората се грижат за хора. Лъжлива ли е имунизацията? И с нея ли ще ни изпързалят както постъпиха с " Ремдесевир "? Категорично не! Идващите ваксини са най-ценното човешко достижение за последните времена. Как по този начин единствено за една година се родиха 10? Всички лаборатории, в това число и една българска си подадоха ръка.

Благодарение на цифровизацията, размяната на информация сред тях усъвършенства доста скоростта на откритията и оказа помощ за напредъка. Хиляди научни служащи наблюдават молекулите в епруветките и рапортуват навреме за резултатите. Милиони се влагат всеки ден в интерес на човешкия живот. Има ли някой, който би бил срещу? Американската лаборатория PFIZER, с цел да печели време, ще създава част от имунизациите си в заводите на френския си съперник SANOFI. Превозвачи, самолетни компании, експерти по логистика – всички са на мостика. Първите ваксини дойдоха в Англия.

В актуалната избавителна за човечеството динамичност не може да има корупция, тъй като има тотална видимост. Видимост на артикули, техника, проби и цени. В това отношение Европейския съюз съумя да направи групова поръчка на ваксини, на най-хубава цена в света. За европейците имунизацията ще коства 18 $, а за американците - 25! Що се отнася до подозренията за корупция, такава може да има единствено в условия на монопол. Един продава – един купува. Такъв е случая с българското здравно министерство и американската лаборатория GILEAD SCIENCES. Въпреки голямото количество закупени лекарства България е отпред по смъртност в Европа. Възмутително е, че непознати медии означиха това противоречие, а българските не?!

В условия на международна конкуренция, където всичко се следи минута по минута, кг по кг и $ по $, облагите ще се разпределят сред вложителите, според от техните достижения. Постижения свързани със здравето на имунизираните пациенти. Под контрола на европейските институции. Колко са сигурни имунизациите? Никаква ваксина няма 100% сигурност. Поради това се вършат проби. Първа, втора и трета вълна, единствено по-късно се дават документи. Във Франция се стартира със старческите домове. 100% от възрастните хора пожелаха да се имунизират, не от боязън за живота, а от предпочитание рискът, който поемат да служи на идващите генерации. Всички шефове на домовете изявиха подготвеност да бъдат първи!

Дежурните конспирационисти сигурно отново ще ревнат, че Бил Гейтс и Ротшилд печелят милиони, даже и от имунизациите. Техният плач ще бъде заглъхнал от насладата на спасението. Не е безусловно несъмнено, като всичко печелившо, само че да си го пожелаем най-малко. Аз съм от тези, които имат вяра и които го желаят. Няма нищо по-нормално да се печели от инвестиция. За предпочитане е тя да бъде в медикаменти и в интерес на живота вместо в бомби!

Автор: Божидар Чеков
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР