ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Еврейско-масонска или болшевишка е Октомврийската революция?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
7 ноември е, ден на Великата октомврийска социалистическа гражданска война. Теориите, включително и тайните, за това кой, по какъв начин и за какво е задействал въоръженото въстание през 1917 година от дълго време си пробиват път към публиката. Германия наляла на Ленин милиони, с цел да излезе Русия от Първата международна война. Пари на семейства като тази на Ротшилд също са забъркани.

Участието на евреи в революцията през 1917 година провокира огромен интерес. То е несъмнено. Огромно е тяхното въздействие в управителните структури на революцията, както и в близкия кръг на Владимир Илич Ленин. Напоследък все по-често се употребява и „ болшевишки прелом “.

Известен е и масонският скрит план при започване на 1917 година за свалянето от власт на съветския император Николай II. Планиран бил дворцов прелом, само че в следствие се употребявали националните протести. Описани са дейностите на две съветски масонски ложи във Франция, които без да се обявяват, подтикнали промяната на властта в Русия, в случай че ще и посредством революция. През 1931 година излиза сензационната за това време книга „ По пътя към дворцов прелом “, в която се разказват дейностите на масоните в събитията през 1917 година Така се появява и терминът „ еврейско-масонска “ гражданска война. В историята въпреки всичко остава болшевишка гражданска война с лидер Ленин.

През 1923 година в Берлин излиза книга със публикации „ Русия и евреите “. Вътре са съществени проучвания от Иля Бикерман, Григорий Ландау, Исаак Левин, Дмитрий Линский, Даниил Пасманик и други

(Д-р Даниил Пасманик, доцент в Женевския медицински университет е живял и работил в България от 1892 година до 1899 година Сътрудничил на доста български издания и водил обществени разногласия с марксиста Кръстьо Раковски.)

Въпросните създатели показват недолюбване и отказване на революционната доктрина за болшевишка гражданска война. Но авторитетните евреи не скриват и своята прозорливост, че съгласно обстановката може и да поддържат революционерите.

В навечерието на 7 ноември евреите са били към 5% от числеността на партията РСДРП (болшевики). Затова пък в Централния комитет те са към една трета! Най-близките съратници на Ленин са Троцки, Зиновиев, Каменев и Свердлов – до един евреи. Троцки е неоспорим водач, ерудит и съперник на Ленин, чието въздействие било голямо. По-късно Сталин взема решение, че единствения метод да реши този проблем е Троцки да бъде премахнат. Така и става. Първо едно по едно са убити децата му в Европа, а Лев Троцки е открит в Мексико, където има връзка с известната художничка Фрида Кало. Убит е от Рамон Меркадер, сътрудник на съветските секрети служби.

Това наличие на евреи в управлението на гражданска война постоянно се употребява, с цел да се оправдае национализацията, която сякаш била тяхна концепция. Пак съгласно тази доктрина „ белият гнет “ зародил като реакция на разорените притежатели на земя, предприятия, фабрики и компании. Което пък провокирало Ленин да отговори с „ червен гнет “.

Истината е, че в революционните седмици, евреи е имало и от двете страни. Едни против други се изправят членовете и комисари на Военно-революционния комитет в Петербург Чудновски, Лашевич и Рощалю и ръководителите на отбраната на Зимния замък Рутенбург и Шрайдер.

Канесигер е индивидът, който убива ръководителя на Петроградския ЧК (Черезвичайный комитет) Урицки. Еврейката Каплан прави нападение против самия Ленин, само че вождът се разминава с раняване.

Когато е разгласен „ аления гнет “ единствено за няколко нощи са премахнати 12 известни еврейски семейства – над 120 учени и специалисти в разнообразни области.

По този мотив публициста Бер Бруцкус написа: „ Борбата на руската власт с частния бизнес в огромна степен се трансформира в битка против еврейското население “.

Много евреи се записват доброволци в армията на ген. Лавр Корнилов в Кубан и водят война против „ алената войска “.

В редиците на конницата на болшевишкия воин ген. Семьон Будьони пък е геният на съветската литература Исак Бабел, който написва „ Конармия “ и „ Одески разкази “, трансформирали се в международна класика. По-късно Бабел е разстрелян по заповед на Сталин като „ френски сътрудник “…

Една мисъл на Троцки звучи настоящо и през днешния ден: Промените, включително и революционните, се случват не по прелиминарен проект за преустрояване, а заради невъзможността повече да се търпи остарялото ръководство.

Разправата:

Лев Каменев (Розенфелд) – разстрелян през 1936 година, оправдан през 1989 година

Григорий Зиновиев – разстрелян през 1934 година, оправдан през 1988 година

Яков Свердлов – умира от испански грип през 1919 година Сталин коментирал по-късно, че е извадил късмет…

Лев Троцкий – погубен през 1940 година по заповед на Сталин

Източник: " Фрог нюз "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР