ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Политическото неразбирателство Радан Кънев, забъркал кашата с “оная декларация” на Европейски Съюз, в която предизвикват България да признае сепаратистката организация ОМО Илинден ( респ.”македонското малцинство”), тръгнал да наказа премиера Борисов, поради коментара му по спора Макрон-Ердоган.

И за какво?! Претенциите му към българския министър-председател са да нападне остро турския президент и да приветства пламенно френския президент.

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?! Радан Кънев дали е забелязал, че България от години, с доста старания на обществото, поддържа етническото равновесие?! Радан Кънев дали знае, че точно Бойко Борисов е медиатор на европейските водачи с войнствения и самоуверен управник Ердоган, който ръководи една мощна стопански страна с огромна войска и стратегическо местонахождение?!

Аз съм за християнската взаимност. Писах неотдавна за това. Мир на душата на френския преподавател, само че за какво му е трябвало да демонстрира на децата вулгарните карикатури на пророка Мохамед, оповестени в “Шарли Ебдо”, поради които починаха 12 души. Никой ли не чете историята за кървавите драми, провокирани от поругаване на религиозни знаци?!

Франция сама натрупа големи проблеми с демократичната си политика към бежанците, не е необяснимо, че в този момент бере горчивите плодове на неселектираното пропускане на чужденци, измежду които и ислямисти. Френските специфични служби се провалиха при няколко от най-страшните терористични офанзиви в Европа, осъществени на френска земя от френски граждани-джихадисти. Четете Даниъл Силва, доста добре изяснява безпомощността на френските управляващи против терористите от Близкия Изток.

... Смешното е, че Радан Кънев желае да защитим френските производители на първокласни артикули от акцията #BoycottFrenchProducts, като че ли френските концерни в миналото ще изоставен арабския свят - не, няма. Но “Пакетът Макрон” засегна ползите на българските превозвачи, нали?! И таман при сериозното гласоподаване на предложенията на френските евродепутати от Народното събрание в Брюксел отсъстваше съпартиецът на Радан Кънев.

... Помните ли Радан Кънев по какъв начин се хвалеше, че го поздравили неговите другари?! “Г@з, ти си нашето знаме!”

Но нашето не е. И няма да бъде.

Бойко Борисов, Facebook: Големите водачи са огромни водачи, тъй като разискват огромни проблеми. Не си създавайте непотребни такива в сложното време, в което живеем. Търсете разговора, а не борбата. Франция и Emmanuel Macron са били и ще продължат да бъдат дирек на европейското семейство. Това заявих пред моя другар президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм споделил и на президента Recep Tayyip Erdoğan. И пред двамата дадох за образец европейска България, която продължава да е образец в връзките със прилежаща Турция. Диалогът и уважението са пътят към непоклатимост и съгласие в комплицирани времена като днешните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР