ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Споко, полицаи, ще получите пари

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Полицаите ще получат нарастване на заплатите. Това е отвън всяко подозрение. Не е въпросът дали заслужават, тъй като Борисов има потребност от тях, с цел да се задържи още известно време във властта. Не му трябват униформени митинги до тези, които желаят оставката му от месеци.
Премиерът раздаде толкоз милиони от джипката, ще хвърли и на Министерство на вътрешните работи – оттова потегли към върха въпреки всичко. Ще бъде великодушен, тъй като идват избори и униформените с техните фамилии би трябвало да гласоподават за него и ГЕРБ.

Дали служителите на реда справедливо или незаслужено са отвън листата на чиновници на 34 държавни административни структури - министерства, институти и организации, които ще получат спомагателни хонорари поради това, че са на първа линия в битката с ковид.

Уточняват се места и дати за началото на безмълвния митинг.

Звучи обикновено, човешки даже.

По БНР Валентин Попов, ръководител на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, съобщи, че отсъствието на служителите на реда от този лист е обидно. Сигурно. В изявлението обаче се чуват забавни неща.

Водещата пита, по какъв начин се връзват претенциите с проявеното принуждение от униформени по време на митингите, изключително на 2 септември 2020. На което Попов предлага тези, които се оплакват, да видят фрагменти по какъв начин работи полицията в други страни. Сравнено с тях нашите чиновници били „ много меки “. Ами да закачат и по един орден за проявена състрадателност? Попов доверчив ли е или се прави на подобен? А за какво не погледнем по какъв начин работят протестиращите във въпросните страни? Да съпоставим нашата с тяхната корупция? И още ред неща.

Попов ни успокоява също, че в случай че се потвърди, че някой еднообразен е превишил правата си, може да бъде осъден. Пострадалите пък имат право да си търсят правата по правосъден път. Дали синдикалистът има вяра в тези официални права, които най-често са единствено на книга? Съгласен ли е той да пребият или негови близки, да ги влачат и унижават в ареста, а след това да си търсят правата?

Синдикалистът не можа да даде най-малко един отговор на въпросите, за какво е загадка броят на командированите служители на реда и жандармеристи на митингите, какъв брой коства на данъкоплатците това, какъв брой униформени са инфектирани с ковид и прочие Не научихме също от кое място се появиха на митингите служители на реда без наложителните номера, разпоредени още през 2015 година, по тази причина пък с емблеми, рекламиращи принуждение и даже убийства? Не стана дума и за това какъв брой служители на реда на какъв брой места работят отвън служебните задължения и не работят ли за съмнителни босове и охранителни компании?

Министерство на вътрешните работи нито един път не призна за позволени недостатъци и не се извини за насилието и грубото отношение към арестувани без никакъв мотив. Затова пък непрестанно се оплаква, че жителите не почитат задоволително униформените, сакаш това не е двустранен развой.

Валентин Попов обаче не пропусна да подчертае, че синдикатите в Министерство на вътрешните работи отлично се разбирали с министъра и управлението като цяло. Браво.

Забрави единствено да призове протестиращите против Борисов, Гешев и властта като цяло, да поддържат служителите на реда в настояванията им за спомагателни пари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР