ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

И пак ще гласуват за Тръмп. Каквото и да се случи

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Вместо да се лекува, Тръмп направи тур за аплодисменти пред своите фенове и си смъкна маската, въпреки да е още инфектиран. Някои може и да недоумяват за какво се държи по този начин. Но логичност има, твърди в коментара си Инес Пол.

Можел да простреля човек в центъра на Ню Йорк, без това да му коства даже един загубен глас – хвалеше се Доналд Тръмп по време на предизборната си акция през 2016 година. Едно много подозрително фукане, което съвсем се сбъдна. Вярно, президентът не простреля никого, само че извърши много сходни неща.

В продължение на цели три дни Доналд Тръмп знаеше, че е инфектиран с ковид и може да го съобщи на други хора, само че все пак си мълчеше. Нещо повече: продължи да се явява на предизборни манифестации, да сяда на маса с огромни спонсори и да написа в Туитър, че маски носят единствено страхливците.

Но с това подвизите му не завършиха. След два дни в болничното заведение, към момента заразният президент накара защитата да го транспорти през шпалира от строени на открито негови почитатели. И единствено 24 часа по-късно се завърна в Белия дом, където – още пред входа – демонстративно си смъкна маската. Опасността въобще не била толкоз страшна, колкото твърдели политическите му съперници, продължи да написа президентът в Туитър, а той самият бил най-яркият образец за това. „ Демократите лъжат. Джо Байдън е страхливец. На мен никой нищо не може да ми направи. “

Поведението на Тръмп е безконтролно

На пръв взор човек ще си каже, че безотговорното държание на Доналд Тръмп сигурно ще му коства преизбирането. Но в Съединени американски щати нещата наподобяват иначе.

За да разберем американските гласоподаватели, би трябвало да вникнем във въпроса: Какво тъкмо се взема решение с избора на президент? И ще стигнем до отговора, че изключително значимо е правото му да назначава съдии във Върховния съд, които служат до живот и предначертават политическата посока на страната за десетилетия напред. Тоест, за доста по-дълъг интервал от оптималните осем години на един президент, който освен това прекарва най-малко две от тях в предизборни акции.

И още. Поне една четвърт от гласоподавателите в Съединени американски щати са безапелационни съперници на абортите. На тези хора по принцип им е все едно какво прави или приказва президентът, стига да се бори против абортите. Доналд Тръмп в редица връзки е непредсказуем, само че по въпроса за абортите е корав като канара.

А за горната междинна класа и за супербогатите той е по-ценен от злато. Защото по повод и на тези прослойки твърдо съблюдава предизборните си обещания и с необятна ръка раздава данъчни дарове таман на тези, които така и така към този момент имат задоволително.

Да не забравяме и чувствата на милионите американки и американци, които знаят, че живеят в страна, в която след по-малко от 25 години досегашното бяло болшинство ще се е трансформирало в малцинство. Тъкмо в този момент пред тях се появи Доналд Тръмп, политическият новобранец, който наследи първия негър президент на Съединени американски щати. Появи се с обещанието, че ще опази властта на остарялата, белокожа Америка. Че ще се бори против миграцията и че в оптималната степен ще се опита да ограничи въздействието на не-белите. Че ще върне в страната работните места, които бяха изнесени в чужбина и още веднъж ще изправи на крайници западналите тогавашни индустриални райони.

Тъкмо тези гласоподаватели на Тръмп изпаднаха в потрес, когато техният супермен се разболя, а походката му се поразклати. Ето за какво Тръмп постъпи доста хитро с гръмко инсценираното си завръщане. Демонстрацията на мускули за него беше жизненоважна, тъй като таман тя въздейства на тези гласоподаватели. А те са му незабавно нужни, в случай че желае въобще да има някакъв късмет за втори мандат

Защо тази тактичност е сполучлива

За всички останали гласоподаватели на Тръмп въобще не му пука. Той не се интересува от чернокожите избирателки на демократите, които със сълзи на очи описват за смъртните случаи в фамилията им заради липса на здравна помощ. Не се интересува и от тези, съгласно които президентът постъпва безконтролно, не желаейки да вкара наложително носене на маски в цялата страна. Тръмп добре знае, че всички тези гласоподаватели от дълго време за изгубени за него.

Ако човек гледа към Съединени американски щати от чужбина, несъмнено ще си каже, че там всичко е налудничаво. Погледнато от вътрешната страна обаче се оказва, че логичност има: със своята тактичност Тръмп съумява да води за носа твърдите си гласоподаватели. Каквото и да се случи, тези хора ще гласоподават за него, стига да е здрав. И ще му обезпечат опцията и отсега нататък да играе тактическите си игрички.

В последна сметка най-важно ще се окаже дали държанието на Доналд Тръмп ще стимулира задоволително хора да гласоподават против него. Защото единствено персоналното наличие на Джо Байдън не стига за задачата. Байдън има потребност точно от помощта на съперника си, с цел да накара колебаещите се демократи и негласуващите американци въпреки всичко да отидат до урните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР