ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Осман Октай: Задкулисието ще дръпне чергата на Борисов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Задкулисието ще дръпне чергата на Борисов, тъй като му трябват милиардите от заема и от Брюксел. Това сподели пред " Фрог нюз " политическия анализатор Осман Октай. Ето какво още добави той:
Г-н Октай, протестиращите в София всяка вечер канят премиера Бойко Борисов да отиде при тях. Защо той реши да отиде при хората във велинградско? Умишлено или инцидентно бе определен този район?

Първо тези хора в никакъв случай няма да гласоподават за ГЕРБ. Вчера гледах с интерес следващия пародиен репортаж на предишния в конспиративност министър-председателя на европейска страна от джипката. Интересно ми беше да видя пред какви хора ще има кураж да се покаже. Наскоро обиколи покрайнините на София, с цел да ни покаже строящи се обекти тайно. Спомняте си по какъв начин с гръм и тропот се провали едно негово мероприятие в Северозападна България, където бе подреден актива на ГЕРБ, с цел да му ръкопляска театрално. Сценката бе проведена от локалните кметове, като по този метод се пробваха да създадат обезверен ход на агитация, тоест какъв брой обич струи от народа към Борисов. Всъщност добре стана, че локална медия го разобличи. Тотален неуспех се оказа и първият контрамитинг. Там нямаше хора от София. Организирано бяха стоварени в центъра на столицата групи от провинцията, футболни агитки и представители от малцинствата. ГЕРБ се пробваха да замаскират нещата, че видите ли надали не ромите са се появили да изразят насладата си, че влизаме в еврозоната. Сякаш те надълбоко схващат смисъла на този развой. Откакто мина в конспиративност, на Борисов му трябваше обществена изява.

Защо обаче отиде на това място?

Бойко Борисов се възползва от построяването на един междуселски път. Както е известно компаниите, които вземат участие в сходно строителство харчат обществения запас по неразбираем метод. Това едно и второ- локалните кметове също ставата част от корупционните схеми около строителството на какъвто и да е обект. Та те събират локалните хора на такива мероприятия и им слагат една задача – да ръкопляскат и да се радват. Аз съм виждал доста такива мероприятия през годините обратно. Това беше помашко население, което дръзвам да настоявам добре познавам. Те са гласоподаватели на Движение за права и свободи. Очевидно е, че Движение за права и свободи също са взели участие в този фарс по посрещането на Борисов. Забелязах, че при започване на репортажа Борисов от боязън не смееше да слезе от джипа, а говореше с хората през стъклото. Това бе доста индикативен миг. Посрещането през вчерашния ден ми подсети за оня клип с циганката, която пееше: „ бате Бойко, бате Бойко “. Вчерашната поява на Борисов на това място бе корист с бедните, подвластните и потискани хора, които се третират като крепостни. Те биха се зарадвали на хляб самун и кисело мляко.

Допускате ли, че тези хора в насладата си са били откровени?

Не, сме считам. Когато един водач провежда сходни показни акции, това демонстрира,че той е осъзнал в каква огромна степен е подложен в изолираност от жителите и каква ненавист има към него. Върхът на цинизма бе по какъв начин Бойко Борисов от самото начало сравняваше тези хора, които сякаш го обичат, с „ неблагодарниците “ на жълтите павета, които от самото начало му желаят оставката. Целта беше да се покаже по какъв начин надали не там в София са охранени и не мислят за тези хора, които са гладни. И той отива да нагледа при гладните. Това е следващото дъно в падението на Борисов.

Защо Движение за права и свободи разреши техният електорат да бъде използван по този метод?

Това би трябвало и на Движение за права и свободи. Те пък по този метод пращат посланието: „ Бойко, не може да се покажеш на никое място, с изключение на измежду нашите хора. Всичко зависи от нас “. Мустафа Карадайъ изиска от трибуната на Народното събрание три неща-оставка на държавното управление, на президента Радев и основаване на експертен кабинет. Движение за права и свободи мечтаят за кабинет „ но Беров “, тъй като към този момент не им стига. Искат непосредствено те да ръководят средствата от петмилиардния заемите, който държавното управление ще вземе, както и парите които ще се провиснал от Брюксел. Чувал съм Ахмед Доган преди време да споделя: „ И какво, ние им вършим работата, а те ни дават трохи “. За Движение за права и свободи това, което им дава Борисов са трохи. Те желаят всичко до последно.

Европа и Съединени американски щати дадоха ясни сигнали, че виждат какво се случва в България. Управляващите обаче наподобява, че се окопават. Каква е прогнозата ви за Борисов и кабинета?

Пак ще повторя, че задкулисието докара Бойко Борисов на власт и то ще го смъкна. В момента той е подложен на извънреден рекет. Под въпрос е дали еврофондовете няма да бъдат спрени, поради корупцията, който бе осветена от митингите и следствията на публицистите. На напред във времето в този момент стои харченето на милиардите от заема и от европейските средства, които се чакат. Защо това задкулисие да ги дели с Борисов, когато може да го смъкна от власт и единствено да ръководи милиардите?! Отговорът щеше да е много по-лесен, в случай че не бе актуалната комплицирана обстановка. Защото даже задкулисието към този момент е обезпокоително?

От какво се е обезпокоило?

То към този момент вижда, че би трябвало да завърши с рекета. Трябва да се създадат благи очи за пред Европа, с цел да не се блокират средствата. До този миг задкулисието постоянно е решавало по кое време ще има предварителни избори. Така, че чакам както при Орешарски, да пернат чергата на Борисов и да се отиде на предварителни избори. Има огромна заплаха от зулумите на ръководството, да настъпи социално-икономически срив, който пък да докара до нова „ Виденова зима “. Задкулисието си дава ясна сметка за тези неща. То обича да ръководи процесите, с цел да печели от това, а не да губи. На хората, които ръководят страната в сянка, ще им трябват тези пари и по тази причина няма да ги слагат на риск. Борисов е дотам дискредитиран, че те ще го изхвърлят на бунището. Преди ги трепеха по софийските улици, в този момент ги обричат на политическа гибел. Задкулисието няма да рискува да се унищожи държавността и да настъпи безпорядък в ръководството, тъй като единствено то ще загуби милиарди. На тях им трябват милиардите от заема и портфейла от Брюксел. Убеден съм, че първо ще похарчат Борисов. А по-късно Пеевски посредством Гешев. А най-после и самия Гешев, единствено и единствено да не изгубят парите.

Защо включвате основния прокурор Иван Гешев, като му отреждате последно място?

Защото той ще е нужен, с цел да се отстраняват другите медиатори. Гешев е в светлината на прожекторите. След 5 октомври, когато е чуването в Екологичен потенциал, ще станем очевидци на много съществени процеси в страната от това естество.

Интервю на Катя Илиева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР