ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Светльо Витков: Политическите лица само замърсяват протестите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Протестите са доста добър израз на гражданска позиция, само че на тях не би трябвало да има политически лица, тъй като ги замърсяват, понижават силата им. В последна сметка някои политици се пробват да политизират митинга, вадейки рейтинг от тази позиция “. Това сподели в изявление за БГНЕС музикантът и водач на „ Глас национален “ Светльо Витков.

„ Политиците, които идват на митингите, жителите би трябвало да ги изгонят с шутове, това мисля. Заедно с така наречен Отровно трио. Няма такива, те не са уредници. Хората желаят оставка, не ти би трябвало някой да ти се появи начело, с цел да ти държи тирада. Въпросът е единствено, че митингите смъкват държавни управления, само че изборите ги качват. Тук е огромният проблем. Малко хора си дават сметка, че в случай че съберем трите огромни партии – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, те имат над 50% от гласовете на целия електорат. Има толкоз доста хора, които не гласоподават. Всъщност силата за смяна е в хората, които не гласоподават “, счита той.

„ Аз поддържам митинга, само че на първо място той би трябвало да има ясна цел “, безапелационен е Светльо Витков и добавя: „ Само да приказваме, че желаеме смяна в Конституцията или Велико Народно заседание, това не са конкретики. Един митинг има смисъл, когато е съответен. Какви текстове в Конституцията ще се трансформират? Защо ще събираме Велико Народно заседание? Какво то ще взема решение? Това са съответните неща. Иначе, да викаш за смяна в Конституцията без да си я чел, съгласно мен, не е съответно “.

Според него неправилна е тезата, че недоволните от ръководството на страната жители би трябвало да излъчат водачи, които да разискват с властимащите настояванията им. „ Ако си спомним предходните митинги, където имаше водачи, тези водачи отидоха на договаряния, а зад тях няма социална поддръжка “, разяснява Светльо Витков. „ Гражданският митинг би трябвало да си остане цивилен и с съответно искане “, безапелационен е той.

Музикантът-политик споделя още, че видно за всички дългите митинги в един миг стартират да губят от силата си. „ Започват и издънки, пък даже и да са след провокации. Каквото ще да е, само че не можеш да чупиш колата на жена с две деца вътре. Някак си не е хубаво “, счита Светльо Витков.

Извън политиката екс фронтменът на Хиподил и понастоящем на Светльо&The Legends продължава да се занимава с музика. Култовата група ЕКС пък следва да зарадва почитателите си с първи два концерта за годината.

„ Това са първите два концерта след пандемията. Бандата не е свирела от месец декември предходната година. За първи път излизаме от София, тъй като не би трябвало всичко хубаво да се случва в София. На 10 септември сме в Летния спектакъл в Пловдив, а на 11 септември в клуб „ Маймунарника “ в София, където ни е мястото “, майтапи се Светльо и дава обещание: „ Купонът ще бъде на равнище! Ще бъдем „ Тримата тенори “ на българския пънк - Ерол Ибрахимов, Кольо Гилъна и моя благосклонност “.

Тримата вокалисти дават обещание на всички пред сцената да си изкарат ЕКС-тра и няма по какъв начин да е друго, тъй като се чака те да изпълнят онлайн единствено най-големите шлагери (на ЕКС) бандите си, измежду които: “Обичам”, “Бий хлапето”, “Let me да те лов ю”, “Боби”, “Леле Како”, “Скакауец”, “Най-щастливият ден”, “Бате Гойко”, “Мариана” и още.

Двата концерта ще преминат при съблюдаване на всички наставления и ограничения против COVID-19, твърдят уредниците.

„ Ужас! Шест месеца никаква работа, никаква помощ, а единствено приказки. Това не е съществено. Да отпуснеш 50 или 100 лв. на някой човек, за мен това е насмешка. Хората, които работят и са бизнесмени, те би трябвало да живеят от нещо. Ако една компания няма някакви приходи за шест месеца, обикновено е държавното управление да помогне. За всички пари, които ще дойдат от Европа, би трябвало да има ясна и транспарантна скица за подкрепяне на фирмите, които са наранени “, разяснява Светльо Витков епидемиологичната конюнктура и последствията от нея.

„ Коронавирусът не е приключил, дано не се самозаблуждаваме. Да не си мислят обаче тези, които са в ръководство, че септември месец ще се опитат да върнат същите ограничения, да ни затворят по домовете. Шест месеца в случай че нямаш доходи и се оформи, че и зимата няма да имаш доходи, то на жълтите павета има доста павета “, споделя още музикантът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР