ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Антикорупционен фонд сигнализира за съмнителна обществена поръчка на луксозен автомобил в Община Хаджидимово

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Фондация " Антикорупционен фонд " е алармирала Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за съмнителна социална поръчка на Община Хаджидимово за доставка на първокласен лек автомобил, написана за съответен снабдител.

От АКФ пишат, че техническите спецификации в поръчката на общината са извънредно съответни и изброяват детайли като „ подлакътник за задните места с поделение за движимости “, „ поделение за очила при модула за ръководство на интериорното осветяване “, „ жабка пред пасажера начело, вентилирана, осветена с опция за заключване “, „ мрежи за подсилване на предмети на тунела в краката на пасажера начело и в багажното поделение “, „ лампи за четене на задните места “, „ куки в багажното поделение “, „ контакти за предните и задните места и в товарното поделение 12V “, „ лайсна за отбрана на ръба на багажника “, „ алуминиеви джанти 19 инча, (48,3 см) дизайн 5 дойни спици, лакирани в исполин сиво “, „ два забележими ауспухови накрайника в полирана благородна стомана “, „ спортни педали от полирана благородна стомана с гумени бутони “, „ амбиентно интериорно осветяване в седем цвята, озвучителна система “ и други. Най-изненадващо е съответното условие моторното транспортно средство да е използвано, като годината на първата му регистрация да бъде 10 месец 2017 година

Спецификациите на поръчката компактно следват описанието на съответен лек автомобил „ Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift “, разгласен за продажба на интернет уеб страницата на съответен търговец на коли. Дружеството е единственото, което подава оферта и печели поръчката, както излиза наяве от протокола от съвещанието на комисията.

От " Антикорупционен фонд " алармират до АДФИ, защото публичната поръчка недвусмислено таргетира съответен снабдител, в прорез с правилата на Закона за публичните поръчки за неограничаване на свободната конкуренция. Поръчката на толкоз първокласен автомобил провокира въпроси и заради свръхзадлъжнялостта на Община Хаджидимово.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР