fakti.bgТъй като през лятото много видове птици са се завърнали

...
fakti.bgТъй като през лятото много видове птици са се завърнали
Коментари Харесай

Птичи тор или сол по колата: Кое е по-вредно?

fakti.bg

Тъй като през лятото доста типове птици са се завърнали по нашите земи, точно през този сезон колите ни по-често стават тяхната цел. Знаете ли, че един от най-вредните резултати върху лаковото покритие и боята на автомобила има тъкмо птичия тор. Ако забележите подобен върху колата си е желателно тя да се измие благодарение на препарат допустимо най-бързо.

За минимална разтуха на притежателите на автомобили ще кажем, че за разлика от зимните препарати против заледяване на пътя, обстрелването с птичи тор не е върху цялата кола, а е с точков темперамент. Също доста нездравословно е полепването на разнообразни инсекти по автомобила след дълъг път. Те също би трябвало да се отстранят по най-бързия метод със специфичен препарат.

През зимата разрушителният резултат на реагентите е по-малък, само че те покриват забележителна част от автомобила. Така наречената техническа сол прониква през дребните цепнатини на лака и на боята и провокира появяването на разяждане. През лятото каросерията на колата е изложена единствено локално на най-вредните резултати на птичия тор, само че те несъмнено нанасят по-големи вреди. И в двата случая постоянната автомивка на автомобила е целесъобразна, с цел да не се стигне до пребоядисване.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР