fakti.bgПри изучаването на планетите на Слънчевата система голяма роля се

...
fakti.bgПри изучаването на планетите на Слънчевата система голяма роля се
Коментари Харесай

Последната снимка на Opportunity от Марс

fakti.bg

При проучването на планетите на Слънчевата система огромна роля се отдава на автоматизираните механизми, пътуващи по повърхността и предаващи скъпи образни данни, които разрешават основаването на база за по-нататъшна работа.

Едно от тези устройства е марсоходът Opportunity, който показва чудесна резистентност, само че " почина " в пясъчна стихия. През цялото това време устройството непрестанно се движи по Марс, излъчвайки по този начин нужни на учените фотоси на Земята. Opportunity се зарежда от слънчевата сила и тъкмо преди задачата му да приключи прибързано в марсианската прашна стихия на 10 юни 2018 година устройството изпрати последната си фотография.

 Последната фотография на Opportunity от Марс

Експертите от НАСА интегрираха всички изображения в един панорамен аспект. При гледане на единично изображение се вижда, че някои фотоси са оцветени, а някои са направени в черно и бяло, което демонстрира липса на сила в устройството. Учени от НАСА са разкрили опцията и разказват панорамно изображение, акцентирайки съответни обекти от географията на Марс.

По-специално, в централната част на фотографията е показан ръбът на кратера Endeavour, разпрострян се в далечината. От лявата страна на марсохода са ситуирани геоложки залежи, които в този момент се учат от астрофизиците. Също по този начин на фотографията можете да видите Долината на постоянството, която досега е неразучена.

Изображенията, предадени директно преди гибелта на Opportunity, могат да дават скъпа информация за бъдещите колонизатори на алената планета, които в далечното бъдеще ще могат да открият античния марсоход.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР