fakti.bgПочти всички приложения, инсталирани в телефоните ни, събират и обработват

...
fakti.bgПочти всички приложения, инсталирани в телефоните ни, събират и обработват
Коментари Харесай

Как да разберем дали телефонът ни следи?

fakti.bg

Почти всички приложения, конфигурирани в телефоните ни, събират и обработват информация за притежателя. Обикновено това е належащо за по-ефективната работа на стратегиите, само че задачите могат да бъдат и користни.

Както е добре известно, някои приложения събират данни, които след това се продават на трети страни. Често това става без знанието на ползвателя на телефона. Експерти от " Лаборатория Касперски " предлагат няколко услуги, благодарение на които притежателят може да ревизира кои стратегии боравят с персоналните му данни.

AppCensus, да вземем за пример, пресмята къде се препраща събраната информация по метода на динамичния разбор. След инсталиране и приемане на нужните позволения приложението стартира да следи на кого, къде и в какъв тип се изпращат данните.

От " Касперски " предлагат и Exodus Privacy. Софтуерът не следи интензивността на приложенията, а учи непосредствено тях и желаните от тях позволения. Умее да открива и скрити проследяващи стратегии, които събират информация за притежателя в други приложения.

Разработчиците нерядко прибавят такива тракери от рекламни мрежи за настройки на персонализирани реклами. Exodus маркира проследяващия програмен продукт, който може да заплаши сигурността на персоналните данни.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР