fakti.bgОсобено в жеги като днешните е трудно да си представим

...
fakti.bgОсобено в жеги като днешните е трудно да си представим
Коментари Харесай

Климатроник или климатик: основни разлики

fakti.bg

Особено в жеги като днешните е мъчно да си представим съвременен автомобил без система за въздушно изстудяване, макар че и до момента редица производители не включват тази алтернатива в стандартното оборудване на техните бюджетни модели.

Функцията за основаване на подобаващ микроклимат в салона може да бъде от два типа, които разговорно наричаме климатик и климатроник. Каква е главната разлика посред им в най-общи линии ще ви разкажем в този момент.

На централната подпора на арматурното табло, където най-често е ситуиран панела за ръководство на климатичната апаратура има бутон, означен с буквите A/C или със знак във формата на снежинка.
Климатикът
нормално се ръководи от механични превключватели, които управляват температурата на въздуха, неговата посока и равнище на вентилация. При по-старите модели степента на изстудяване и загряване на заобикалящото пространство се отбелязва надлежно с минус и плюс. Сега се употребява основно синьо и алено оцветяване към кръглото копче.

В парещ ден притежателите на автомобили обикновено незабавно настройват климатика на оптимално изстудяване и по-късно настройват комфортната и оптимална температура съгласно персоналните си желания. Това става основно посредством контролиране на интензивността на въздушния поток.
Климатроникът
е много по-автоматизиран, като главната му разлика с климатика е, че самичък поддържа авансово заложената му температура. Неговата система е оборудвана с електронен блок за ръководство и датчици за температура.

Всичко това разрешава да програмирате работата на климатичната система на избрани градуси, което се смята за нейното главно преимущество. Водачът задава мечтаната стойност на цифровия панел, включва автоматизирания режим (auto) и електрониката поддържа удобен и непрекъснат микроклимат.

Климатичният надзор в автомобила може да работи и на зони. Двузоновата система се ръководи настрана за лидера и предния пасажер. Тризоновата също обслужва и пасажерите на втория ред, където те могат да настройват температурата по своя преценка. Като предписание, премиум моделите оферират четиризонов климатичен надзор, при който всеки от четиримата късметлии, присъстващи в кабината, има опция да поддържа самостоятелен микроклимат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР