fakti.bgМошеници все по-често прилагат нов метод, за да ограбват закъсали

...
fakti.bgМошеници все по-често прилагат нов метод, за да ограбват закъсали
Коментари Харесай

Поредна схема за кражби: Тръба в гумата

fakti.bg

Мошеници все по-често ползват нов способ, с цел да ограбват закъсали на пътя водачи. За задачата се употребява най-обикновена водопроводна тръба, благодарение на която автомобилът се обездвижва и лидерът е заставен да спре, споделя уеб сайтът auto.mail.ru.

Схемата не е комплицирана. Жертвата се набелязва от съгледвачи, които осведомят крадците за набелязаната кола. Ако в нея се вози единствено водачът и още повече в случай че е жена, рискът нараства в пъти.

" Оръжието на закононарушението " е тръба с диаметър 10-20 мм. Единият ѝ край се отрязва под прав ъгъл, а другият - под изострен, с цел да се поучи кръстосан цилиндър с височина 3-4 сантиметра.

Мошениците избират сектор от пътя по маршрута на жертвата с дупки. Тръбата се забива в някоя от тях с острия край нагоре на мястото, през което е най-вероятно да мине колелото на колата.

Ако някоя от гумите се озове в заложения капан, тръбата се забива в нея и въздухът излиза през дупката съвсем незабавно, принуждавайки лидера да спре неотложно. Щом отвори багажника, с цел да извади аварийна, се появява автомобилът на мошениците.

Те незабавно стопират, стартират да питат вежливо какво се е случило и оферират подпомагане на " сътрудника ". Спектакълът е извънредно достоверен. Мошениците откровено съчувстват на потърпевшия лидер и още преди той или тя да си е отворил устата, запретват ръкави и се захващат да му оказват помощ със промяната на гумата. За жертвата остава единствено да дозатегне болтовете, след което може да продължи по пътя си.

Радостта на водача от безкористното отношение на помагачите обаче трае единствено до момента в който прибира крика и ключа назад в багажника. Щом седне назад в колата се оказва, че от салона липсват телефонът, чантата или портфейлът с парите и банковите му карти. Те са изчезнали, до момента в който всички са се суетели към спуканата гума, а през това време от другата страна на возилото е проникнал някой от " помощниците ".

Измамниците нормално не отмъкват движимости с огромни размери - избират дребни чанти, в които може да има нещо скъпо. Да се противодейства на схемата може по един-единствен метод. Забита в гумата тръба е сигурен знак за идни неприятности и лидерът би постъпил най-разумно да не приема никакви оферти за помощ. Измамниците по предписание се отхвърлят от желанията си в случай че жертвата отклони диалога с тях и не прибягват до принуждение, защото по съветските закони бандитизмът по пътищата се санкционира доста по-сурово от кражбата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР